Porziņģim izgatavots viņa augumam atbilstošs matracis. VIDEO
Porziņģis par jauno matraci: "Kopš 15 gadu vecuma, sešām pēdām un astoņām collām (2,03 metri) augumā es vairs nevarēju atrast normāli atbilstošu matraci," atklāja basketbolists. "Man vajadzēja lielāku matraci, un tagad šis ir lielisks."
Basketbols

Porziņģim izgatavots viņa augumam atbilstošs matracis. VIDEO

Jauns.lv

Basketbolistam Kristapam Porziņģim izgatavots viņa augumam atbilstošs īpašs matracis, un Ņujorkas "Knicks" jaunpienācējs šonedēļ apmeklēja to izgatavojušo kompāniju no Ņuarkas, liecina ESPN informācija.

Porziņģim izgatavots viņa augumam atbilstošs matra...

Otrdien Porziņģis apmeklēja "Shiftman Mattress Company", kas viņam piedāvājusi roku darbu - augumam atbilstošu matraci. Matracis ir 250 centimetru garš un 200 centimetru plats, un ir lielākais, ko izgatavojusi šī kompānija savā 120 gadus ilgajā vēsturē. Matracis ir gandrīz par pusmetru garāks nekā lielākajam standarta izmēram.

Porziņģis atklāja, ka augot vienmēr bijis spiests atrast ērtāko pozu gulēšanai, jo izmantoja matračus parastajā izmērā. Tagad viņš būs priecīgs uz jaunā matrača ērti izstiepties visā garumā.

"Kopš 15 gadu vecuma, sešām pēdām un astoņām collām (2,03 metri) augumā es vairs nevarēju atrast normāli atbilstošu matraci," atklāja basketbolists. "Man vajadzēja lielāku matraci, un tagad šis ir lielisks."

Iepriekš kompānija bija izgatavojusi īpašu matraci šogad Basketbola slava zālē ievēlētajam Kongo dzimušajam 2,18 metru garajam Dikembem Mutombo, kurš NBA spēlēja no 1991. līdz 2009. gadam.

Gatavojoties jaunajai sezonai Porziņģis cenšas palielināt ķermeņa masu, jau ir pielicis 11 mārciņas (piecus kilogramus) un cer, ka līdz treniņnometnes sākumam septembra beigās būs uzkrājis vēl kilogramus.

Divreiz dienā Porziņģis nodarbojas svaru zālē un ēdienreizēs uzņem vismaz 5000 kaloriju dienā pēc "Knicks" uztura speciālista izstrādātas programmas.

Uz jautājumu, ko viņš ēd, Porziņģis atbildēja: "Visu. Galvenais, lai man nekad nebūtu tukšs vēders. Jāēd ik pēc divām stundām. Kaut vai jogurtu. Sekoju norādījumiem un, domāju, ka viss norit sekmīgi. Esmu palielinājis svaru."

Porziņģi jūnijā NBA jauno spēlētāju draftā "Knicks" izvēlējās ar 4.numuru. Latvijas basketbolists noslēdzis līgumu ar komandu uz divām sezonām, kuru laikā spēlētājs saņems aptuveni 8,5 miljonus ASV dolārus. Porziņģa līgums uz trešo un ceturto gadu nav garantēts, taču turpinot sadarbību, basketbolists četru sezonu laikā saņems 18,4 miljonus ASV dolārus pirms nodokļu nomaksas.

Kompānija, kas Porziņģim piedāvāja augumam atbilstošu matraci - video:

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, nonākot Ņujorkas "Knicks" kluba aizgādībā. Tādejādi Porziņģis kļuvis par visu laiku visaugstāk NBA draftēto latviešu basketbolistu.

NBA draftā Ņujorkas "Knicks" ar ceturto numuru izvēlas Kristapu Porziņģi

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, nonākot Ņujorkas "Knicks" kluba ...


BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Vida Press, AFP/LETA, EPA/LETA