foto: Edijs Pālens/LETA
Olimpiskais čempions Jānis Strenga beidz bobslejista karjeru; punktu liek arī Helvijs Lūsis
Jānis Strenga, atgriežoties no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, ar bronzas medaļu.
Citi sporta veidi
2020. gada 2. novembris, 16:36

Olimpiskais čempions Jānis Strenga beidz bobslejista karjeru; punktu liek arī Helvijs Lūsis

Jauns.lv / LETA

Titulētais bobsleja stūmējs Jānis Strenga neturpinās profesionāla sportista gaitas, pirmdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses konferencē paziņoja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Bobslejista gaitas noslēdzis arī stūmējs Helvijs Lūsis.

Šādu faktu Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV) atklājusi Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF). Abi sportisti ar novembri vairs nebūs iekļauti LOV nākamās sezonas ziemas sporta veidu sastāvā.

Latvijas bobslejistiem Siguldā pasniedz Soču olimpisko spēļu medaļas

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu sestdien Siguldā svinīgā ceremonijā saņēma 2014.gada ...

gallery icon
29

Strenga 2014. gadā bija viens no trim stūmējiem Oskara Melbārža stūrētajās bobsleja kamanās. Latvijas četrinieks izcīnīja sudrabu, bet vēlāk Aleksandra Zubkova ekipāža par dopinga noteikumu pārkāpumiem tika diskvalificēta, kā rezultātā latvieši zelta godalgu saņēma pērn Siguldā, speciāli izveidotā svinīgā ceremonijā.

Karjeras laikā Strenga četrinieku konkurencē nopelnīja visa kaluma pasaules čempionāta medaļas, tāpat viņš kaldinājis astoņus panākumus Pasaules kausa posmos, kuros septiņreiz izcīnīta otrā vieta, bet vēl piecās sacensībās kāpts uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Olimpisko medaļu pasniegšana bobsleja divnieku laureātiem

Latvijas bobslejistiem Oskaram Melbārdim un Jānim Strengam otrdien svinīgā ceremonijā tika pasniegtas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nopelnītās bronzas godalgas.

gallery icon
38

Startējot divniekos, Strenga ar Melbārdi Phjončhanā ieguva bronzu, bet Pasaules kausā vienreiz izcīnīja otro vietu.

Daļā no panākumiem kopā ar Strengu bijis arī Lūsis, kura rēķinā divas bronzas medaļas Pasaules kausa posmos četriniekos. Godalgas sportists ar pārējiem Melbārža ekipāžas dalībniekiem izcīnīja 2011. un 2019. gada sezonās.

Strenga nav startējis kopš 2019. gada marta, bet Lūsis savas pēdējās sacensības aizvadīja janvārī.