foto: Facebook.com
74 gadus vecais ēģiptietis beidzot kļūst par pasaules vecāko profesionālo futbolistu
Ezeldins Bahaders neslēpj, ka labprāt savu rekordu vēl kādu reizi labotu.
Futbols
2020. gada 21. oktobris, 05:25

74 gadus vecais ēģiptietis beidzot kļūst par pasaules vecāko profesionālo futbolistu

Jauns.lv

Teju 75 gadus vecais ēģiptietis Ezeldins Bahaders (dzimšanas diena būs 5. novembrī) pagājušajā nedēļas nogalē sasniedzis iespaidīgu Ginesa pasaules rekordu, kļūstot par pasaules visu laiku vecāko profesionālo futbolistu.

Četru bērnu tēvs un sešu mazbērnu vectēvs Ēģiptes trešās spēcīgākās futbola līgas kluba “October 6” rindās aizvadīja visu maču pret “El Ayat Sports”, piedzīvojot neveiksmi ar 2:3. Viņš mačā pamanījās nerealizēt 11 metru soda sitienu, tomēr neviens par to īpaši nepārdzīvoja, jo rekords tika sasniegts.

Lai Ezeldins Bahaders oficiāli tiktu atzīts par visu laiku vecāko pasaules futbolistu, viņam Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) atzītās sacensībās bija jāaizvada divas pilnas spēles (pa 90 minūtēm).

Ēģiptes trešā spēcīgākā futbola līga ir oficiāli atzītas sacensības un Bahaders pirmajā mačā “October 6” rindās martā bija nospēlējis no zvana līdz zvanam, neskatoties uz ceļgala savainojumu neizšķirtā pret “Genius” komandu, turklāt pamanījās gūt komandas vienīgos vārtus, kļūstot par visu laiku vecāko vārtu guvēju futbola vēsturē. Viņš bija gatavs doties laukumā un sasniegt rekordu jau nākamajā mačā, kas bija plānots 21. martā, bet Covid-19 pandēmija visu izjauca un sacensības tika atceltas.

Bahaders “October 6” pievienojās janvārī ar mērķi sasniegt šo rekordu, kas prasīja krietni ilgāku laiku nekā plānots. Tagad, lai viņš savu rekordu, padarītu vēl iespaidīgāku, nāksies meklēt jaunu darba devēju, jo pēc mača pret “El Ayat Sports” līgums ar pieredzējušo uzbrucēju tika lauzts.

Līdzšinējais pasaules vecākais futbolists bija izraēlietis Īzaks Hajiks, kurš pērn Ironi “Or Yehuda” sastāvā spēlēja 73 gadu vecumā.

Interesanti, ka ēģiptieši mīl spēlēt futbolu līdz ilgam vecuma, jo arī Pasaules kausa visu laiku vecākais dalībnieks ir ēģiptietis – Esams el Hadarī, kurš 2018. gadā Krievijā notikušajā Pasaules kausā Ēģiptes izlases vārtus sargāja 45 gadu vecumā, pārspējot cita slavena futbola veterāna kolumbiešu vārtsarga Farīda Mondragona paveikto, kurš 2014. gadā Pasaules kausā Brazīlijā spēlēja 43 gadu vecumā.