foto: CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/Scanpix
"Roland Garros" vīriešu finālā īsts saldais ēdiens: Džokovičs pret Nadalu
Pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs.
Citi sporta veidi
2020. gada 10. oktobris, 09:28

"Roland Garros" vīriešu finālā īsts saldais ēdiens: Džokovičs pret Nadalu

Jauns.lv / LETA

Pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs pēc dramatiskas piecu setu pusfināla uzvaras piektdien pār grieķu zvaigzni Stefanu Cicipu finālā tiksies ar ranga otro numuru spāni Rafaelu Nadalu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Džokovičs, kurš 2016. gadā kļuva par "Roland Garros" čempionu, Parīzē sasniedza savu piekto finālu, apspēlējot Cicipu ar 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1.

Viņš tiksies ar divpadsmitkārtējo šo sacensību  čempionu Nadalu, kurš ar 6-3, 6-3, 7-6 (7:0) uzvarēja argentīnieti Djego Švarcmanu un iekļuva savā 13. finālā Parīzē.

Svētdien Džokovičs var uzvarēt savā 18. "Grand Slam" turnīrā un kļūt par pirmo cilvēku pusgadsimta laikā, kurš divreiz uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Savukārt Nadals var panākt šveicieti Rodžeru Federeru un viņa 20 izcīnīto "Grand Slam" titulu rekordu.

Džokovičs ir viens no tikai diviem tenisistiem, kurš 15 gadu laikā "Roland Garros" ir uzvarējis Nadalu.

"Šī ir Rafas māja," pirms pāra 56. karjeras spēles sacīja Džokovičs. "Man būs motivācija uzvarēt. Es viņu pārspēju ceturtdaļfinālā 2015. gadā, taču tas joprojām ir lielākais izaicinājums - spēlēt pret Nadalu uz māla seguma."

Džokovičs mačā pret Cicipu atspēlēja visas piecas breikbumbas.

Daudz vienkāršāks ceļš uz izšķirošo spēli pusfinālā bija 34 gadus vecajam Nadalam, kuram uzvara pār Švarcmanu bija 99. panākums "Roland Garros" kortos.

Viņš ir iekļuvis savā 28. finālā "Grand Slam" turnīros un šogad Parīzē vēl nav zaudējis nevienu setu.

"Šeit spēlēt vienmēr ir neticami, un tas ir ļoti īpašs brīdis," sacīja Nadals pēc 10. uzvaras 11 mačos pret Švarcmanu, kurš viņu pagājušajā mēnesī bija šokējis Romā.

"Trešajā setā atspēlēju pāris sliktus punktus, bet Djego ir ļoti grūts pretinieks. Iespējams, viņš no visiem tenisistiem visbiežāk uzvar, pretiniekam servējot," teica spānis.

Argentīnietis varēja nožēlot savas 48 nepiespiestās kļūdas un tikai trīs no 12 breikbumbu realizāciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25. maija līdz 7. jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.