foto: LETA
Atceltā Rīgas maratona organizatori uzrunā dalībniekus un sola skrējējus neatstāt bešā
Citi sporta veidi
2020. gada 9. oktobris, 20:53

Atceltā Rīgas maratona organizatori uzrunā dalībniekus un sola skrējējus neatstāt bešā

Jauns.lv

Atceltā "Rimi" Rīgas maratona organizatori aicina skrējējus, kuri bija pieteikušies maratonam, piedalīties virtuālā skrējienā.

Maratona organizatore Inese Ķīkule Jauns.lv informē, ka neviens maratonam pieteiktais dalībnieks nepaliks bešā - visi saņems medaļu neatkarīgi no tā, vai būs skrējuši.

"Dārgie draugi, skrējēji, vecāki un mazie ziķeri, kas brīvdienās gatavojās startēt Rimi Rīgas maratonā! Pēdējās dienās Covid-19 vīruss Latvijā un pasaulē atkal sacēlis pamatīgu vētru, radot nozīmīgus infekcijas riskus Jums, mums, visai Latvijai. Lai arī bijām gatavi covid-drošam maratonam, visiem būs labāk, ja brīvdienās izskriesimies neklātienē - virtuāli. Respektēsim valdības lēmumu un nepulcēsimies, kā arī neskriesim iecerētajā trasē – šoreiz izskrienamies pa citām mīļākajām takām, parkiem, upmalām un mežiem," teikts paziņojumā.

"Labā ziņa, ka Džuniči Kavaniči radītās medaļas ir ieradušās Latvijā un ir gatavas iegult Jūsu kolekcijā! Visi reģistrētie dalībnieki, neatkarīgi no tā vai brīvdienās dosies virtuālajā skrējienā vai nē, varēs tikt pie medaļām. Kad un kā? Ziņosim."

Organizatori norāda, ka virtuālajam maratonam iespējams pieteikties šeit.

Pirmais "Tet" Rīgas maratons zem IAAF zelta zīmes

Pirmajā "Tet" Rīgas maratonā, kas ar šo gadu ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) Zelta kvalitātes zīmi, svētdien uzvaras svinēja ...

gallery icon
201

Pieņemts lēmums atcelt Rīgas maratonu

Jauns.lv jau ziņoja, ka Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē lēma atcelt šajā nedēļas nogalē plānoto "Rimi" Rīgas maratonu.

Lai rastu juridiski korektu formulējumu privāta pasākuma atcelšanai, valsts pārvaldes juristi pēc 20 minūšu ilgas apspriešanās piedāvāja veikt grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", tajā ietverot punktu, kas paredz, ka no 10.oktobra līdz 31.decembrim nedrīkstēs organizēt pasākumus ārā, kur piedalītos vairāk nekā 300 cilvēki un kuros notiktu aktīva cilvēku kustība, piemēram, skriešana, maratons.

Kā ziņots, bija plānots, ka "Rimi Rīgas maratonā" 10.oktobra un 11.oktobra nedēļas nogalē dažādu distanču trasēs izkliedēti startēs vismaz 15 000 Latvijas dalībnieku un "saujiņa" ārvalstnieku.

Sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru un Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu "Rimi Rīgas maratona" organizatori bija izstrādājuši virkni pasākumu Covid-19 risku mazināšanā, informēja pasākuma organizatori.