foto: AP/Scanpix
Kivlenieks ar "Blue Jackets" noslēdz divu gadu divvirzienu līgumu
Kivlenieks šajā sezonā debitēja NHL un aizvadīja 6 mačus.
Hokejs
2020. gada 9. oktobris, 07:09

Kivlenieks ar "Blue Jackets" noslēdz divu gadu divvirzienu līgumu

Jauns.lv / LETA

Latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks noslēdzis jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", informē vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Blue Jackets" komanda šonedēļ izteica Kivleniekam kvalifikācijas piedāvājumu jaunajam līgumam, bet tagad klubs un 24 gadus vecais vārtsargs vienojušies par sadarbības turpināšanu uz vēl diviem gadiem.

Kivlenieks šajā sezonā debitēja NHL. Viņš sešos dueļos ielaida savos vārtos caurmērā 2,95 ripas spēlē un neitralizēja 89,8% metienu. Pārsvarā sezonu viņš aizvadīja "Blue Jackets" farmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), Klīvlendas "Monsters" sastāvā 20 mačos vidēji spēlē ielaižot savos vārtos 2,96 ripas un atvairot 90,4 procentus metienu.

AHL viņš debitēja 2017./2018.gada sezonā un Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā laukumā devies 77 mačos, kuros caurmērā ielaidis 3,23 ripas, atvairījis 89,2% metienu un trīs reizes nostāvējis "sausā".

Kivlenieks "Blue Jackets" paspārnē nonāca 2017.gada maijā, kad ar NHL komandu parakstīja trīs gadu iesācēja līgumu. Pirms tam savā vienīgajā sezonā Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā Kivlenieks tika atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Kolumbusas komanda 2014.gada NHL drafta trešajā kārtā ar 76.numuru izraudzījās Elvi Merzļikinu, kurš šajā sezonā spilgti debitēja planētas spēcīgākajā līgā. Merzļikins pērn ar "Blue Jackets" noslēdza divu gad līgumu, taču pēc sezonas parādījušās baumas, ka viņš vai Kolumbusas vienības otrs vārtsargs Jonass Korpisalo varētu tikt aizmainīts.