foto: USA Today Sports
Tampabejas "Lightning" otro reizi vēsturē iegūst Stenlija kausu
Hokejs
2020. gada 29. septembris, 07:13

Tampabejas "Lightning" otro reizi vēsturē iegūst Stenlija kausu

Jauns.lv / LETA

Tampabejas "Lightning" komanda pirmdien Emdontonā nodrošināja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā, par čempioni kļūstot otro reizi vēsturē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālsērijas sestajā spēlē "Lightning" ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Dalasas "Stars", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-2.

Pirmā perioda 13.minūtē "Lightning" komandu vadībā izvirzīja Breidens Points, kurš vairākumā pēc paša metiena vārtu priekšā uztvēra atlēkušo ripu un ar atkārtotu mēģinājumu raidīja to mērķī. Trešās trešdaļas astotajā minūtē ātru uzbrukumu ar metienu bez ripas apstādināšanas noslēdz Bleiks Kolemens, panākdams 2:0. Spēles otrajā pusē vārti netika gūti, taču ar to pietika, lai "Lightning" varētu svinēt Stenlija kausa iegūšanu.

Uzvarētāju komandā krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visas 22 Dalasas hokejistu mestās ripas. Viņa tautietim Antonam Hudobinam otrā laukuma galā izdevās atvairīt 27 raidījumus.

Profesionālo hokeja žurnālistu asociācijas vērtējumā par "Lightning" vērtīgāko spēlētāju šī gada Stenlija kausa izcīņā tika atzīts zviedru aizsargs Viktors Hedmans, kurš 25 spēlēs guva desmit vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles. Viņš saņems Kona Smita vārdā nosaukto balvu. 

"Pēdējais periods, iespējams, bija ilgākais manā dzīvē," pēc uzvaras teica Hedmans. "Man trūkst vārdu. Gribētu, lai ģimenes un līdzjutēji ir šeit, taču mēs jutām atbalstu no mājām. Tik daudz emociju vienlaikus. Grūti izteikt vārdos."

Ņikita Kučerovs un Points finālsērijas pēdējās piecās spēlēs katrā guva vismaz vienu punktu. Kučerovam pēcsezonā 25 spēlēs bija septiņi vārti un 27 rezultatīvas piespēles, bet Pointam 23 mačos - 14 vārti un 19 piespēles.

foto: USA Today Sports

"Lightning" hokejisti iepriekšējo un līdz šim vienīgo reizi prestižo trofeju virs galvas cēla 2004.gadā, kad finālsērijā ar 4-3 uzveica Kalgari "Flames". Tāpat Tampas komanda kausa finālā spēlēja arī 2015.gadā, kad ar 2-4 atzina Čikāgas "Blackhawks" pārākumu.

"Lightning" līgā debitēja 1992.gadā, pirmajās desmit sezonās tikai vienu reizi kvalificējoties Stenlija kausa izcīņai. Pēc tam komanda kļuva par regulāru "play-off" dalībnieci.

No latviešu hokejistiem Floridas vienību savulaik pārstāvējuši Kristers Gudļevskis, Mārtiņš Karsums un Kaspars Astašenko.

"Stars" savu līdz šim vienīgo Stenlija kausu izcīnīja 1999.gadā. Dalasas vienība finālā spēlēja arī gadu pēc titula iegūšanas, taču cieta zaudējumu.

Toronto un Edmontonā vispirms notika 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās