foto: LETA
Ostapenko noskaidrojusi "French Open" turnīra pirmo pretinieci
Tenisiste Aļona Ostapenko
Citi sporta veidi
2020. gada 24. septembris, 21:51

Ostapenko noskaidrojusi "French Open" turnīra pirmo pretinieci

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenka gada pēdējo "Grand Slam" turnīru Parīzē uzsāks, pirmajā kārtā tiekoties ar amerikānieti Medisonu Brenglu, bet Anastasija Sevastova šajās sacensībās nepiedalīsies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Brengla rangā ir 30 vietas zemāk.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā nav tikušās.

Ostapenko turnīrs būs trešais pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā polietei Magdai Linetei (WTA 35.) ar 4-6, 3-6 šonedēļ Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ceturtdien, cīnoties ar vēdera sāpēm, ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7) zaudēja japānietei Nao Hibino, kura reitingā ir 84.pozīcijā.

Ostapenko pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski ceturtdien nepārvarēja turnīra dubultspēļu pusfinālu. Latvijas un Kanādas duets, kas bija izlikts ar otro numuru, ar 3-6, 4-6 piekāpās amerikānietei Heilijai Kārterei un brazīlietei Luisai Stefani, kuras saņēmušas ceturto numuru.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir 5-5.

Tikmēr Deivisa šosezon sakrājusi bilanci 12-9. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa zaudēja jau pirmajā kārtā, bet februāra sākumā uzvarēja Ņūportbīčas (ASV) "Challenger" sērijas turnīrā. Turpinājumā tenisiste spēlēja ITF 100 sērijas turnīros, Nikolasvilā (ASV) aizkļūstot līdz pusfinālam.

Pēc sezonas atsākšanas augustā sportiste Leksingtonas "International" sērijas turnīrā un "Premier 5" sērijas turnīra "Western & Southern Open" Ņujorkā kvalifikācijā viņa piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, bet "US Open" pārvarēja divas kārtas, ar 6-2, 6-2 pārspējot Arinu Rodionovu no Austrālijas un ar 6-2, 6-3 - ar 19.numuru turnīrā izsēto ukrainieti Dajanu Jastremsku. Trešajā kārtā tika piedzīvots 2-6, 4-6 zaudējums pret amerikānieti Šelbiju Rodžersu.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāju gaida turnīra otrais numurs no Čehijas Karolīna Plīškova (WTA 4.) vai kvalifikācijas turnīra uzvarētāja.

Tikmēr Sevastova, kas WTA reitingā ieņem 48.vietu, turnīrā nepiedalīsies.

"Grand Slam" turnīrs Parīzē norisinās uz māla seguma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās