foto: Edijs Pālens/LETA
KHL lūdz Somijai samazināt "Jokerit" karantīnā pavadāmo dienu skaitu
KHL lūdz samazināt laiku, kas "Jokerit" jāpavada karantīnā.
Hokejs
2020. gada 18. septembris, 14:49

KHL lūdz Somijai samazināt "Jokerit" karantīnā pavadāmo dienu skaitu

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība lūgusi Somijas Veselības un labklājības institūtam samazināt Helsinku "Jokerit" komandai karantīnā pavadāmo dienu skaitu, piektdien ziņo KHL.

Jau ziņots, ka pēc konstatētas Covid-19 klātbūtnes KHL komandā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas ceturtdien tikās ar Helsinku "Jokerit", Somijas valdība "Jokerit" komandai noteikusi ievērot 14 dienu karantīnu.

KHL savā paziņojumā izsaka pateicību Somijas Veselības un labklājības institūtam par ieguldīto darbu, lai nepieļautu Covid-19 tālāku izplatību līgā. Tai pat laikā KHL lūdz samazināt laiku, kas komandai jāpavada karantīnā.

To, cik dienas KHL vēlētos, lai Helsinku klubs pavada karantīnā, ziņojums nemin.

Līga ziņo, ka 6. un 8.septembrī pirms lidojuma uz Helsinkiem "Ņeftehimik" komandā veiktie testi nav konstatējuši saslimšanu ar vīrusu, bet jau 10.septembrī Rīgā noteikti četri saslimšanas gadījumi.

Tāpat Rīgā inficētajiem esot veikts arī antivielu tests (IgM - agrīnās antivielas un IgG - vēlīnās antivielas), kā rezultāti saņemti 12.septembrī. Antivielu testa rezultāti pierādījuši, ka sportistu veselības stāvoklis ir stabils, un slimības gaita ir viegla.

KHL gan norāda, ka 11.septembrī "Ņeftehimik" komanda ar lidmašīnu devusies uz Maskavu, lai veiktu atkārtotus testus. Tie visai komandai, tostarp četriem Rīgā inficētajiem, vēlāk esot izrādījušies negatīvi.

Rīgas "Dinamo" ar "Ņeftehimik" bija jāspēlē pagājušajā piektdienā, bet pagaidām spēle ir pārcelta uz nezināmu laiku.