foto: Publicitātes
Visā Latvijā atzīmēs tradicionālo "Olimpisko dienu"
Citi sporta veidi
2020. gada 18. septembris, 08:46

Visā Latvijā atzīmēs tradicionālo "Olimpisko dienu"

Jauns.lv / LETA

Šodien Latvijā norisināsies tradicionālā "Olimpiskā diena 2020", kas pulcēs vismaz 120 000 dalībnieku visā Latvijā, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Viņš klāstīja, ka vienlaicīgi visās norises vietās rīta vingrošana sāksies plkst.10, pēc kā notiks dažādas sportiskas un radošas aktivitātes. Izglītības iestāžu audzēkņi iepazīsies ar dažādiem Olimpiskajiem sporta veidiem un to spēles noteikumiem, piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās.

Jau no plkst.7 līdz 12 tiešraidē no Piņķu futbola laukuma raidīs LOK informatīvais sadarbības partneris "Radio SWH", kas savu programmu piecu stundu garumā veltīs "Olimpiskajai dienai 2020". Mālmeisters pauda, ka gaidāmas interesantas un izklaidējošas sarunas izbraukuma studijā tiešraidē.

Pēc viņa paustā, ar "Olimpiskās dienas 2020" kopīgo vingrošanu, noslēgsies arī LOK organizētie Olimpiskā mēneša pasākumi.

LOK "Olimpiskās dienas 2020" aktivitātes šogad izvērsa mēneša garumā. Katra nedēļa tika veltīta fiziskām aktivitātēm dažādām iedzīvotāju grupām - topošajām un jaunajām māmiņām, ģimenēm, senioriem, ka arī bērniem un jauniešiem.

Pēc komitejas pārstāvja paustā, centrālais elements Olimpiskajā mēnesī ir iespēja izzināt dažādus sporta veidus un ieviest regulāras sporta aktivitātes ikdienā. Otrs elements ir uztura padomi vispārējai veselības veicināšanai kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu.

Ņemot vērā Covid-19 ierobežošanas un piesardzības pasākumus, "Olimpiskā diena 2020" pasākumi visā Latvijā norisināsies ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus.