foto: LETA
Šķiras "Jelgavas" un galvenā trenera Kubareva ceļi
Treneris Oļegs Kubarevs.
Futbols
2020. gada 24. augusts, 23:47

Šķiras "Jelgavas" un galvenā trenera Kubareva ceļi

Jauns.lv / LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas klubs "Jelgava" atlaidis galveno treneri Oļegu Kubarevu, klubs ziņo pirmdien savā tīmekļa vietnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Jelgava" pateicas par ieguldīto darbu darbu galvenajam trenerim un viņa palīgiem Nikolajam Kaševskim un Pāvelam Jevsejenko, kuri Zemgales kluba sastāvā strādāja kopš 2019.gada jūnija," vēstīts kluba paziņojumā.

Baltkrievu speciālista Kubareva vadībā "Jelgava" pirmo reizi kopš 2016.gada aizcīnījās līdz Latvijas kausa finālam, kur pagarinājumā piekāpās RFS. Pērnā gada čempionātu jelgavnieki pabeidza septītajā vietā, sezonas otrajā pusē atņemot punktus līdervienībām "Riga" un RFS.

2020.gada sezonu "aļņi" sāka ar divām uzvarām, taču pēc tam sekoja vairākas neveiksmes, ko skaitā smagi zaudējumi savā laukumā pret "Liepāju" (1:5) un RFS (0:4). "Jelgava" piedzīvoja zaudējumus četrās no piecām spēlēm augustā, noslīdot uz devīto vietu turnīra tabulā desmit klubu konkurencē.

Klubs vēsta, ka par komandas galveno treneri šobrīd iecelts Dāvis Caune, kurš šosezon strādāja ar "Jelgavas" dublieriem, bet iepriekš vairākas reizes pārņēmis meistarkomandas vadību grūtos brīžos. Pēc desmit aizvadītām spēlēm "Jelgava-2" atrodas ceturtajā vietā dublieru čempionātā. Klubs norāda, ka šobrīd Caune mācās, lai iegūtu UEFA-PRO trenera licenci.

Virslīgā līderpozīcijas ir atguvusi "Riga", kam ir 42 punkti 15 mačos, RFS 16 cīņās iekrāti 40 punkti, bet trešo vietu ar 28 punktiem 16 mačos ieņem "Valmiera". Pa 23 punktiem tagad ir "Ventspilij" 16 dueļos un Jūrmalas "Spartakam" 15 cīņās. 15 punkti attiecīgi 16 un 15 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Liepājai" un Jelgavai" ir 14 punkti attiecīgi 15 un 16 cīņās, bet "Tukums 2000"/TSS 16 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās