foto: Ieva Čīka/LETA
Olimpiešu sociālajam fondam uzdots palielināt pabalstus Latvijas sporta veterāniem
Latvijas basketbola leģenda, divkārtējā olimpiskā čempione basketbolā Uļjana Semjonova ir Latvijas Olimpiešu sociālā fonda valdes priekšsēdētāja.
Sporta zvaigznes
2020. gada 21. augusts, 10:51

Olimpiešu sociālajam fondam uzdots palielināt pabalstus Latvijas sporta veterāniem

Jauns.lv

2019. gadā pieņemtais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmums paredz pakāpenisku pabalstu palielināšanu četru gadu periodā un veselības apdrošināšanas ieviešanu sporta veterāniem, vēsta LOK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai realizētu šos mērķus, LOK prezidents Žoržs Tikmers uzdevis Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam (LOSF) veikt nepieciešamo līdzekļu aprēķinu pabalstu palielināšanai no 2021. gada, kā arī organizēt iepirkumu veselības apdrošināšanai.

“Veselības apdrošināšana sporta veterāniem ļaus uzlabot veselības aprūpi ikdienā, jo profesionālais sports un tajā pavadītie gadi ir atstājuši ietekmi uz veselību. LOK un IZM kopīgs uzdevums ir to nodrošināt”, saka LOK prezidents Žoržs Tikmers.

2020. gadā pabalsti tika palielināti, samazinot LOSF administratīvās izmaksas un pārskatot organizācijas izdevumus.

Uzziņai:

Latvijas Olimpiešu sociālais fonds kā Latvijas Olimpiskās komitejas struktūrvienība uzsāka savu darbību 1990. gadā, bet kā atklātais sabiedriskais fonds tika dibināts 1996. gadā. Pabalsti patreiz tiek izmaksāti 170 sporta veterāniem. LOSF valdi vada divkārtējā Olimpiskā čempione Uļjana Semjonova.    

Šobrīd LOSF atbalstu saņem 170 Olimpiskās komandas kandidāti, sportisti un treneri, kā arī 175 sporta veterāni. LOSF finansē Izglītības un zinātnes ministrija, šiem mērķiem 2020.gadā piešķirot 2 538 765 eiro.