foto: LOK
LOK vadība ar Japānas vēstnieku pārrunājuši Tokijas olimpisko spēļu aktualitātes
no kreisās: LOK prezidents Žoržs Tikmers, ārkārtējais un pilnvarotais Japānas vēstnieks Latvijā Jasuhiro Kavaguči un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Citi sporta veidi
2020. gada 20. augusts, 17:38

LOK vadība ar Japānas vēstnieku pārrunājuši Tokijas olimpisko spēļu aktualitātes

Jauns.lv

Šodien, 20. augustā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadība uzņēma Japānas vēstnieku Latvjiā Jasuhiro Kavaguči, ar kuru pārrunāja nākamgad gaidāmo olimpisko spēļu norisi Tokijā, vēsta LOK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar Japānas vēstnieku Jasuhiro Kavaguči tikās un aktualitātes pārrunāja LOK prezidents Žoržs Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Tokijas olimpiskajām spēlēm šovasar bija jānotiek no 24. jūlija līdz 9. augustam, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ tās tika pārceltas par vienu gadu. Tās plānotas no 23. jūlija līdz 9. augustam. Gan Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), gan spēļu rīkotāji jau paziņojuši, ka atkārtota spēļu pārcelšana vairs nebūs iespējama. Ja spēles nevarēs notikt šobrīd plānotajos datumos, tad tās tiks atceltas pavisam.

Šaurā lokā Japānā sagaida olimpisko lāpu

Olimpisko spēļu lāpas sagaidīšanas ceremonija Covid-19 vīrusa piesardzības pasākumu dēļ notika bez skatītājiem. Svinīgo uguni iededza divi trīskārtējie olimpiskie čempioni ...

gallery icon
22

Tāpat SOK jau paziņojusi, ka pieaugušo izmaksu dēļ olimpiskās spēles būs vienkāršākas nekā plānots, taču veselība tāpat būs prioritāte numur viens.

SOK prezidents Tomass Bahs iepriekš pauda, ka nav pārāk nobažījies par dažādu Japānas iedzīvotāju aptauju rezultātiem, kuros tie nepauž atbalstu spēļu norisei.

Līdz Tokijas Olimpiskajām spēlēm atlicis gads

Tokija ir gatava uzņemt 2020. gada olimpiskās spēles, gadu pirms četrgades lielākā sporta foruma pauž Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents ...

gallery icon
56

Jūlijā amatā tika pārvēlēta Tokijas gubernatore Juriko Koike, kura ir liela olimpisko spēļu atbalstītāja, kas liek domāt, ka četrgades lielākajam sporta forumam ir jānotiek.

Jau ziņots, ka lai nodrošinātu Latvijas olimpiskās un paralimpiskās komandas vienotu vizuālo tēlu Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs nākamā gada vasarā, LOK un Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) ir izsludinājusi kopīgu starptautisku iepirkuma konkursu sporta tērpu un ekipējuma ražotājiem.

Atskats uz olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju

gallery icon
102

Kā portālu Jauns.lv informēja LOK, pirmo reizi Latvijas vēsturē olimpiskajai un paralimpiskajai komandai būs vienota vizuālā identitāte.

“Iepirkums ir starptautisks, tāpēc sagaidām piedāvājumus no vairākiem vadošajiem sporta preču zīmoliem”, saka LOK prezidents Žoržs Tikmers. “Būtiskākais apstāklis – šī ir pirmā tērpu iepirkuma procedūras daļa. Rudenī izsludināsim otru iepirkumu, kur meklēsim piegādātāju un ražotāju olimpisko un paralimpisko komandu parādes tērpiem. Mēs aktīvi uzrunāsim arī vietējos modes dizainerus, jo tā būs unikāla iespēja radīt parādes tērpus, ko varēs redzēt visa pasaule Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijās.”

Phjončhanas olimpisko spēļu sportistu ciemats

gallery icon
46

“Ļoti pozitīvi ir vērtējams tas, ka Latvijas Olimpiskās un Paralimpiskās komitejas sadarbība ir kļuvusi ciešāka, un pirmo reizi Latvijas vēsturē olimpiešiem un paralimpiešiem būs vienota vizuālā identitāte, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Šāda ir arī labā starptautiskā prakse. Iepriekš mēs bijām viena no retajām valstīm pasaulē, kur olimpiskajiem un paralimpiskajiem sportistiem mēdz būt atšķirīgi tērpi,” saka Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte.

Izsludinātais tērpu iepirkums paredz iegādāties 230 sporta tērpu komplektus olimpiskās un paralimpiskās komandas vajadzībām, un katrs no tiem sastāvēs no 32 apģērbu un aksesuāru vienībām. Iepriekš plānotais dāvinājuma līgums par tērpu piegādi Latvijas olimpiskajai un paralimpiskajai komandai nebija īstenojam, jo sakarā ar Covid-19 pasaulē radīto krīzi dāvinātājs vienošanos lauza.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās