Neilanda komandas biedrs Martins lauzis kaulu muguras lejas daļā
foto: AFP/Scanpix
Citi sporta veidi

Neilanda komandas biedrs Martins lauzis kaulu muguras lejas daļā

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucēja Krista Neilanda komandas biedrs Dens Martins no Īrijas piektdien Francijā piedzīvoja kritienu "Criterium du Dauphine" sacensībās, kā rezultātā muguras lejas daļā lūzis kauls.

Neilanda komandas biedrs Martins lauzis kaulu mugu...

"Israel Start-Up nation" līderis Martins piektdien "Criterium du Dauphine" sacensību trešajā posmā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā lauza kaulu, kas atrodas starp mugurkaulu un iegurņa kaulu.

Gadījumā, ja īrs divu nedēļu laikā nespēs izdziedēt savainojumu, "Israel Start-Up nation" Francijas tūrē būs grūti cīnīties par augstvērtīgām vietām.

"Esmu optimisma pilns un ticu, ka startēšu "Tour de France"," pēc kritiena teica Martins. "Žēl, jo esmu labā formā, taču traumas dziedēju ātri, tāpēc ir pamats saglabāt optimismu."

"Pašam īsti nav ne skrambas, taču ar pilnu spēku nokritu uz sēžas vietas."

Martins karjeras laikā divreiz svinējis uzvaru divos "Tour de France" posmos, bet pirms diviem gadiem kopvērtējumā ierindojās astotajā pozīcijā. Pērn viņš prestižajās sacensībās kopējā ieskaitē finišēja 18.pozīcijā.

Jau ceturtdien sportistiem distancē spēcīga vēja dēļ nācās cīnīties ar liela izmēra krusas graudiem.

Tūres kopvērtējuma līderis ir Primožs Rogličs, kurš par 12 sekundēm apsteidz Tibo Pino un par 14 sekundēm - Emanuēlu Buhmanu. Neilands zaudē teju 22 minūtes un ir 77.vietā, bet Toms Skujiņš atpaliek vairāk nekā 32 minūtes un ir 110.pozīcijā.

Piektdien riteņbraucējiem būs jāmēro 157 kilometrus garš posms ar diviem kāpumiem.

"Criterium du Dauphine" norisinās 72.reizi. Pērn Skujiņš kopvērtējumā ierindojās 42.pozīcijā, bet par sacensību uzvarētāju tika kronēts dānis Jākobs Fuglsangs ("Astana"). Vēl gadu iepriekš Skujiņš vienā no posmiem izcīnīja augsto devīto vietu.