foto: Zane Bitere/LETA
VIDEO: Latvijas izlases basketbolista treneris salauž tiesnesim degunu un saņem mūža diskvalifikāciju
Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucēja Artjoma Butjankova bijušais treneris ir ļoti emocionāls vīrs.
Basketbols
2020. gada 29. jūlijs, 16:25

VIDEO: Latvijas izlases basketbolista treneris salauž tiesnesim degunu un saņem mūža diskvalifikāciju

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā Krievijas pilsētā Jaroslavļā pamatīgās nepatikšanās iekūlies Latvijas izlases basketbolista Artjoma Butjankova pagājušās sezonas kluba Jaroslavļas "Burevestnik" galvenais treneris Mihails Terehovs. Viņš pats piedalījās amatieru basketbola turnīra "zelta grozs" spēlē, kuras beigās fiziski ietekmēja mača tiesnesi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta Yarnovosti.com, 33 gadus Mihails Terehovs pārstāvēja Jaroslavļas Valsts universitātes komandu, kas spēkojās ar "Zīloņiem". Spēle bija sīva un studenti izcīnīja panākumu vien ar trīs punktu pārsvaru, bet pazīstamais basketbola speciālists pēc mača salauza soģa Vadima Pavlova degunu.

Video materiālā redzams, kā pēcspēles atsveicināšanās laikā Terehovs pieiet pie Pavlova un ar galvu salauž viņa degunu (incidents redzams video no 24. sekundes).

foto: ekrānuzņēmums no video
Jaroslavļas mediji nobažījušies, ja Mihails Terehovs šādi aizsvilies pēc uzvaras, kas varētu notikt, ja viņa komanda zaudētu.

Terehovs par savām izdarībām jau saņēmis sodu - mūža diskavlifikācija no "zelta groza" un Jaroslavļas Basketbola federācijas rīkotajām sacensībām, kā arī soda nauda 6000 Krievijas rubļu apmērā (aptuveni 71 eiro).

Kā vēsta Jaroslavļas medijs, tieši galvenā trenera emocijas ir viens no galvenajiem iemesliem, kas palīdz "Burevestnik" komandai izcīnīt uzvaras, tomēr šoreiz, šķiet, ka Terehovs stipri pārkāpis visas normas. Arī fakts, ka viņš jau paguvis atvainoties tiesnesim par savu temperamentu, diez vai ir pietiekami

foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucēja Artjoma Butjankova bijušais treneris ir ļoti emocionāls vīrs.

Artjoms Bujtankovs pērn palīdzēja "Burevestnik" izcīnīt augsto trešo vietu Krievijas superlīgā (otra spēcīgākā līga Krievijā pēc VTB Vienotās līgas). Savainojuma dēļ rēzeknietis aizvadītajā sezonā laukumā devās vien 16 spēlēs, kurās vidēji guva 19,1 punktu un izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas, šajos statistikas rādītājos ieņemot attiecīgi ceturto un otro vietu līgā, tomēr nelielais spēļu skaits netraucēja Butjankovam tikt atzītam par līgas labāko spēka uzbrucēju un tikt pie darba piedāvājuma no čempionvienības "Samara", kas pretendēja uz vietu arī Vienotajā līgā, tomēr tur netika. Līdz arī to Butjankovs arī nākamo sezonu aizvadīs Krievijas superlīgā un, visticamāk, uz vienu spēli atgriezīsies arī Jaroslavļā.