foto: ITAR-TASS/Scanpix
Trīs Latvijas hokejisti atsākuši treniņus "Donbass" komandas rindās
Ainārs Podziņš veic spēka paņēmienu KHL spēlē.
Hokejs
2020. gada 28. jūlijs, 14:59

Trīs Latvijas hokejisti atsākuši treniņus "Donbass" komandas rindās

Jauns.lv / LETA

Ukrainas čempione Doņeckas "Donbass" sākusi gatavošanos 2019./2020.gada sezonas "play-off" noslēgumam un nākamās sezonas sākumam, iekļaujot vienībā arī trīs Latvijas hokejistus, kas klubā jau spēlēja 2019./2020.gada sezonā, pirmdien vēstīts kluba tīmekļa vietnē.

Pirmdien hokejisti aizvadīja pirmo treniņu uz ledus. Galvenā trenera Sergeja Vitera rīcībā ir 30 hokejisti, tai skaitā trīs ar Latvijas pasēm.

Viņu vidū ir aizsargs Ņikita Koļesņikovs un uzbrucēji Oļegs Šišļaņņikovs un Ainārs Podziņš.

Koļesņikovs pagājušās sezonas 17 spēlēs Doņeckas klubā izcēlās ar 12 rezultativitātes punktiem (pieci vārti un septiņas piespēles), kā arī astoņām soda minūtēm un +/- rādītāju 11.

Šišļaņņikovs 26 spēlēs sakrāja 29 (15+14) rezultativitātes punktus, sešas soda minūtes un +/- rādītāju 27, bet Podziņš, kuram ir arī Krievijas pilsonība, 30 mačos tika pie 34 (18+16) rezultativitātes punktiem, 18 soda minūtēm un +/- rādītāja 38.

Pirmais Vitera vadītās komandas pārbaudījums būs "Donbass" tradicionālā pirmssezonas turnīra spēles. "Donbass" atklātais kauss tiks izcīnīts no 25. līdz 27.augustam Družkovkā.

Pēc tam komanda izspēlēs 2019./2020.gada sezonas izšķirošos mačus - Ukrainas hokeja čempionāta izslēgšanas spēles.

(Ukrainas Hokeja līgas (UHL) Sporta departaments ir apstiprinājis Ukrainas čempionāta pusfināla un fināla sērijas spēļu datumus. Doņeckas komanda savu pirmo maču septiņu spēļu pusfināla sērijā pret Hersonas "Dņepr" aizvadīs 2.septembrī.

Fināla pirmais mačs notiks divas dienas pēc pēdējās pusfināla sērijas beigām, bet ne vēlāk kā 16.septembrī.

Pamatturnīrā "Donbass" ar 95 punktiem 40 spēlēs ieņēma otro vietu, par punktu piekāpjoties Kremenčugas "Kremenčuk", bet par deviņiem punktiem apsteidzot "Dņepr".