foto: AFP/Scanpix
Kurucs "Nets" pēdējā pārbaudes spēlē izceļas ar 13 punktiem un savaino gurnu; Pasečņikam divi punkti zaudējumā
Treneris uzskata, ka Rodiona Kuruca savainojums nav nopietns.
Basketbols
2020. gada 28. jūlijs, 09:13

Kurucs "Nets" pēdējā pārbaudes spēlē izceļas ar 13 punktiem un savaino gurnu; Pasečņikam divi punkti zaudējumā

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē guva 13 punktus Bruklinas "Nets" labā, tomēr tas neglāba klubu no zaudējuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Nets" ar 107:112 (19:32, 31:30, 22:22, 35:28) piekāpās Jūtas "Jazz".

Kurucs laukumā pavadīja 22 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā grozā iemeta 13 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi pārķēra bumbu un divreiz bloķēja pretinieku metienu. Tāpat viņš nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet "Nets" ar latvieti laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Latviešu basketbolists grozā raidīja trīs no četriem tālmetieniem. Pašā mača izskaņā Kurucs izpildīja metienu pa grozu, bet piezemējoties savainoja gurnu. Pēc mača "Nets" galvenais treneris Žaks Vons pauda pārliecību, ka ar Kurucu viss būs kārtībā.

Zīmīgi, ka Kurucs ir tikai viens no trim "Nets" basketbolistiem, kuram visās trijās pārbaudes spēlēs izdevies gūt vismaz desmit punktu.

Rezultatīvākais ar 23 punktiem Bruklinas vienībā bija Keriss Leverts, kura rēķinā arī trīs bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles. Vēl 19 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Džerets Alens.

Otrā laukuma pusē 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Rūdijs Gobērs, kurš bija pirmais basketbolists NBA, kam martā tika noteikta inficēšanās ar Covid-19. Vēl 18 punktus iemeta Maiks Konlijs.

Vienīgo uzvaru trijās pārbaudes spēlēs "Nets" izcīnīja pret Sanantonio "Spurs".

Pirmā spēle pēc sezonas atsākšanas "Nets" paredzēta piektdien pret Orlando "Magic".

Austrumu konferencē "Nets" ar 30 uzvarām 64 spēlēs ieņem septīto pozīciju.

Tikmēr cits latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien savas komandas Vašingtonas "Wizards" pēdējā NBA pārbaudes spēlē pirms sezonas atsākšanas iemeta divus punktus, tomēr ar to nebija gan, lai svinētu pirmo panākumu.

"Wizards" ar 116:123 (35:38, 30:31, 30:37, 21:17) piekāpās Losandželosas "Lakers", kas deva atpūtu saviem līderiem.

Pasečņiks laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā astoņas ar pusi minūtes un to laikā guva divus punktus ar savu vienīgo metienu no spēles. Tāpat viņš reizi pārtvēra bumbu, vienreiz bloķēja pretinieku metienu un nopelnīja vienu personīgo piezīmi. "Wizards" ar Pasečņiku laukumā guva par sešiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija dalīts labākais rādītājs komandā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

19 punktus Vašingtonas klubā guva Rui Hačimura, bet 18 punkti Džeromam Robinsonam. "Lakers" rindās 20 punktus iemeta Ērls Džozefs Smits, par diviem mazāk iekrāja Dions Vaiters, kura rēķinā arī sešas piespēles, bet vēl 17 punktus, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles nopelnīja Alekss Karuso.

"Lakers" šajā spēlē iztika bez saviem līderiem Lebrona Džeimsa, Entonija Deivisa, Kaila Kuzmas un Dvaita Hovarda.

"Wizards" šī bija jau trešā neveiksme trijās pārbaudes spēlēs pirms NBA sezonas atsākšanās.

Vašingtonas vienība pirmo spēli pēc sezonas atsākšanās aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Fīniksas "Suns".

"Wizards" 64 spēlēs šosezon izdevies izcīnīt 24 uzvaras, kas Austrumu konferencē ļauj ieņemt devīto pozīciju. Pozīciju augstāk esošā Orlando "Magic" ir sešu panākumu attālumā.

Trešdien Orlando komandas uzsāka pārbaudes spēļu posmu pirms sezonas noslēguma fāzes turnīra. Pārbaudes mačos katra ceturtdaļa ir pa desmit, nevis 12 minūtēm kā NBA sezonā.

NBA sezona atsāksies 30.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.