foto: Evija Trifanova/LETA
Kristaps Dārgais: "Debiju izlasē esmu gaidījis 29 gadus, var teikt, ka visu dzīvi"
Kristaps Dārgais dodas caurgājienā.
Basketbols
2020. gada 25. jūlijs, 22:58

Kristaps Dārgais: "Debiju izlasē esmu gaidījis 29 gadus, var teikt, ka visu dzīvi"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Kristaps Dārgais debiju valstsvienībā gaidīja visu dzīvi un jūtās pagodināts par izcīnīto iespēju, sarunā ar aģentūru LETA atzina basketbolists.

Jau ziņots, ka Latvija sestdien "Baltijas ceļa" turnīru sāka ar zaudējumu 59:82 Lietuvai. Latvijas valstsvienībā debiju piedzīvoja uzreiz astoņi basketbolisti, tajā skaitā Dārgais.

Latvijas basketbola izlase "Baltijas ceļa" turnīru sāk ar zaudējumu

Latvijas vīriešu basketbola izlase ar astoņiem debitantiem sastāvā sestdien Igaunijas basketbola simtgadei veltīto "Baltijas ceļa" turnīru iesāka ar zaudējumu.

gallery icon
113

"Debiju izlasē esmu gaidījis 29 gadus, var teikt, ka visu dzīvi. Vienmēr esmu bijis ļoti liels Latvijas izlases atbalstītājs, un varbūt bija moments dzīvē, kad vairs nedomāju, ka šis brīdis pienāks," stāstīja Dārgais, kurš tuvu debijai izlasē bija arī februārī Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. "Man motivācija nebija jāmeklē, tā ir lieliska iespēja. Basketbolistam katra reize, kad viņš var pārstāvēt izlasi, ir liels pagodinājums."

Latvijas izlase šādā sastāvā spēlē pirmo reizi un saspēlētības deficīts brīžiem bija redzams arī laukumā.

"Jāsaprot tas, ka mēs kā komanda kopā esam aizvadījusi tikai sešus kontakta un basketbola treniņus. Viens ir trenēties ar basketbola bumbu, mest metienus un skriet, bet pavisam kaut kas cits ir kad jāiet kontaktā. Tā ir pavisam cita slodze un cits noguruma līmenis. Divreiz kārtīgi nostrādā aizsardzībā, kājas paliek vājākas un uzbrukumā ir diezgan grūti. Domāju, ka šodien tas zināmā mērā arī izpaudās. Treniņu procesā pietrūka reālas spēļu prakses," skaidroja Dārgais.

Turpretī taktiskajā ziņā, viņaprāt, komanda lielāko daļu no trenera dotajiem uzdevumiem izpildījusi.

"Cits jautājums ir - kāds rezultāts bija šai izpildei? Kādā brīdī varbūt pietrūka kvalitātes un ātruma. Jāapzinās arī tas, ka pretinieks bija pietiekami spēcīgs un kādas lietas no iecerētā neļāva izpildīt," atzīmēja Dārgais.

Latvijas basketbolistu treniņš pirms spēles ar Lietuvu "Baltijas ceļa" turnīrā Tallinā

gallery icon
11

Gados un pieredzē jaunais sastāvs patīkami pārsteidzis ar savu enerģiju.

"Ar gribasspēku, cīņassparu un enerģiju ir iespējams uzvarēt labas un stipras komandas. Taču arī pašiem jābūt nedaudz veiksmei un jārealizē metieni, tieši tā šodien mums pietrūka," secināja basketbolists.

Svētdien turnīra noslēgumā Latvija spēkosies ar mājinieci Igauniju. Mačs "Saku Suurhall" sāksies plkst.19.30.

"Igauņi izskatās labi pastrādājuši un ir labā formā. Piektdien ar enerģiju un cīņassparu "apēda" leišus un pārsteidza. Svētdien nebūs viegli, turklāt būs krietni vairāk skatītāju. Būtu lieliski "iekost" igauņiem un neļaut iegūt Baltijas kausu," teica Dārgais.

Sestdienas pretinieces Lietuvas izlases kodolu veido ULEB turnīru komandu basketbolisti, taču Dārgais uzsver, ka viņu nav baidījis spēcīgais sastāvs.

"Pēdējo trīs gadu laikā, kopš ar "Ogri" regulāri uzvaram spēcīgas komandas, respekts pret pretiniekiem ir pazudis.

Viņi ir tādi paši cilvēki. Tas, ka viņi spēlē spēcīgās komandas, man vairs neliekas tik būtiski. Atšķirība laukumā nav tik liela kā līgumos," uzsvēra Dārgais.

Latvijas vīriešu valstsvienības dalībnieki un kandidāti kopš jūnija sākuma "Elektrum" Olimpiskajā centrā aizvada treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai. Sastāva izvēli Tallinas turnīram ietekmēja spēlētāju saistības ar klubiem, veselības stāvoklis un individuālie gatavošanās plāni.