foto: USA TODAY Sports/Scanpix
"Penguins" norobežo deviņus hokejistus, lai izslēgtu Covid-19 iespējamu izplatīšanos komandā
Hokejs
2020. gada 13. jūlijs, 20:49

"Penguins" norobežo deviņus hokejistus, lai izslēgtu Covid-19 iespējamu izplatīšanos komandā

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas "Penguins" norobežojusi deviņus spēlētājus, lai izslēgtu Covid-19 iespējamu izplatīšanos vienībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņo komanda, hokejisti no treniņnometnes sastāva norobežoti, jo bijuši saskarē ar personu, kas bijusi kontaktā ar Covid-19 inficētu personu.

"Komanda noskaidroja, ka 12.jūlijā pastāvēja sekundāras infekcijas pārneses risks. Lēmumus norobežot hokejistus pieņemts, lai izvairītos no iespējamas vīrusa pārneses komandā. Šie deviņi hokejisti nometnē varēs atgriezties tikai tad, kad tas būs droši, balstoties uz NHL protokolu un analīžu rezultātiem," teikts komandas paziņojumā. 

NHL valde un līgas spēlētāju arodbiedrība (NHLPA) piektdien parakstīja vienošanos, kas paver ceļu koronavīrusa pandēmijas ietekmētās sezonas atsākšanai 1.augustā. Pirmdien tika atklātas treniņnometnes, kurām sekos 24 komandu turnīrs, kas notiks divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Komandas 26.jūlijā dosies uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sāksies 1.augustā.

Treniņnometnes komandas aizvadīs savās mājās, bet sacensības atsāksies Kanādas pilsētās ar 12 Austrumu konferences komandām Toronto un 12 vienībām no rietumiem Edmontonā, kur oktobrī notiks arī Stenlija kausa fināls.