foto: PA Pictures/Scanpix
NBA komisārs pieļauj, ka čempionātu varētu nākties apturēt
NBA komisārs Edams Silvers.
Basketbols
2020. gada 1. jūlijs, 14:46

NBA komisārs pieļauj, ka čempionātu varētu nākties apturēt

Jauns.lv / LETA

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) neizslēdz scenāriju apturēt čempionātu, ja būs liels Covid-19 inficēto personu skaits, žurnāla "Time" podkāstā "100 Talks" atklāja līgas komisārs Edams Silvers.

NBA sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

"Esam sapratuši, ka vīruss ir neparedzams, tāpēc kopā ar basketbolistiem un spēlētāju asociāciju nepārtraukti sekojam līdzi datiem. Ja notiks kas neparedzēts, tad mums nāksies mainīt savus plānus," stāstīja Silvers.

NBA komisārs arī pastāstīja, ka katru dienu tiek veiktas Covid-19 pārbaudes.

"Ja būs daudz saslimšanas gadījumu un vīruss izplatīsies mūsu sabiedrībā, tas, protams, varētu būt par iemeslu pārtraukt turnīru," atzīmēja Silvers.

Viņš gan nevarēja precizēt, tieši cik liela Covid-19 izplatība būs par iemeslus, lai apturētu sezonu, taču norādīja, ka NBA turpinās strādāt kopā ar zinātniekiem, ārstiem un ekspertiem.

NBA koronavīrusa testēšanas pirmajā kārtā Covid-19 konstatēts 16 no 302 pārbaudītajiem basketbolistiem.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl otrdien Floridas štatā tika konstatēti vairāk kā 6000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir otrs lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.