foto: unsplash.com
Šovasar tiks ielikti pamati profesionālai 3x3 basketbola līgai Latvijā
Basketbols
2020. gada 26. jūnijs, 21:17

Šovasar tiks ielikti pamati profesionālai 3x3 basketbola līgai Latvijā

Jauns.lv / LETA

Šovasar tiks ielikti pamati profesionālai 3x3 basketbola līgai Latvijā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS informē, ka tā izstrādājusi 3x3 basketbola attīstības plānu "Parīze 2024", kuras mērķis ir Latvijas basketbolistiem nodrošināt izaugsmes iespējas un pēctecību, sekmējot visaugstāko vietu sasniegšanu starptautiskajās sacensībās un olimpisko medaļu izcīnīšanu.

"Parīze 2024" ietvaros tiks īstenoti vairāki projekti. Viens no tiem - profesionālas 3x3 basketbola līgas (turpmāk - "TOP GUN") izveide - tiks uzsākts jau šajā vasarā.

"TOP GUN" uzdevumi ir veicināt spēlētāju iesaisti 3x3 basketbola turnīros, konkurenci un masveidību, sekmēt nacionālo izlašu kandidātu gatavošanos un nodrošināt nacionālo izlašu spēlētāju atlasi, kā arī nodrošināt FIBA 3X3 reitinga punktu akumulēšanu ziemas periodā.

Turnīra dalībnieki būs pašvaldību profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu, juridisku personu dibināto sporta klubu, biedrību un vispārējās izglītības iestāžu komandu spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, treneri, oficiālie pārstāvji, tiesneši, kā arī 3x3 basketbola administrācija.

"TOP GUN" būs 3x3 basketbola turnīru seriāls, kas notiks no jūlija līdz maijam. Paredzēti seši atlases posmi, astoņi pamatturnīra posmi un finālposms. Katrs posms risināsies divas dienas.

Katrā no sešiem atlases posmiem divas labākās komandas kvalificēsies pamatturnīram. 12 labākās sieviešu un 12 vīriešu komandas astoņos pamatturnīra posmos cīnīsies par augstāku pozīciju turnīra tabulā un labāku starta pozīciju finālturnīrā. Visu pamatturnīra posmu laikā risināsies individuālie konkursi, atlasot labākos finālsacensībām.

"TOP GUN" finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem. Tāpat finālturnīrā tiks noskaidrots labākais tālmetienu izpildītājs un izmanīgākais spēlētājs.

Uzaicinājumi piedalīties 3x3 basketbola attīstības programmu realizēšanā izsūtīti Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām. 

LBS arī pateicas Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV), Latvijas Sporta federāciju padomei (LSF) un iepirkšanās un izklaides centram "Akropole" par partnerību 3x3 basketbola attīstības programmu realizēšanā. Tāpat LBS uzteic pašvaldību atsaucību.