foto: AP/Scanpix
Bertāna bijušais komandas biedrs atklāj, ka bērnībā ticis regulāri izvarots
Lonijs Volkers juniors aiz ekstravagantās frizūras slēpās no "dēmoniem".
Sporta zvaigznes
2020. gada 16. jūnijs, 14:18

Bertāna bijušais komandas biedrs atklāj, ka bērnībā ticis regulāri izvarots

Jauns.lv

Sanantonio "Spurs" rindās spēlējošais Lonijs Volkers juniors ir viens no tiem basketbolistiem, uz kuru paskatoties rodas jautājums, kāpēc ir jāaudzē tādi mati, kas reāli traucē spēlēt līdz ar to – neļauj savu darbu paveikt tik labi, cik iespējams. Vai tiešām izskats ir vienīgais, kas rūp šādam cilvēkam, tomēr patiesība izrādījusies pavisam drūma.

Vēl pagājušajā sezonā Volkers spēlēja vienā komandā ar mūsu Dāvi Bertānu, kāpēc daudzi basketbola līdzjutēji noteikti piefiksēja šo spēlētāju ar kolorīto matu sakārtojumu, kas nu jau ir pagātne. Lonijs Volkers pagājušajā nedēļā savā “Instagram” kontā publicēja video, kurā redzams, kā viņš atbrīvojas no ierastās frizūras.

View this post on Instagram

The real truth as to why i started doing this early 5th grade, it was a cloaking device for me. During the summer of my 5th grade year I was around more family. Some that names will be left alone I was around more. I was sexually harassed, raped, abused, I even got accustomed to it because being at that age you don’t know what is what. I was a gullible curious kid that didn’t know what the real world was. I had a mindset that my hair was something that I can control. My hair was what I can make and create and be mine. And it gave my confidence. As of recently I wasn’t at my best. Previous History popping up in my head and it sucked mentally “demons”..... because of this virus, I began to truly look at myself in the mirror and see who I truly was even behind closed doors. Long story short I have found peace and internal happiness through this journey god willingly. I forgave everyone even the people that don’t deserve it why? Because it’s dead weight. Time doesn’t wait on anyone so why should I waste my time on it ? Me cutting my hair was more than a cut. My hair was a mask of me hiding the insecurity’s that I felt the world wasn’t ready for. But now better then ever. Out with old. In with the new. I have shed my skin mentally, emotionally, physically, and spiritually. Life will always be hard. Gotta play with the cards your dealt with and try and make a winning hand. And if you lose. It’s never a lost. It’s a lesson 🙏🏾. I’m gonna be off this for awhile still growing through this. Just know I love each and everyone one of y’all. Peace love and happiness 💕🙏🏾

A post shared by Lonnie Walker IV (@buddah) on

21 gadu vecais “Spurs” aizsargs pie video pievienojis aprakstu ar skaidrojumu, ka frizūra viņam nebija stila elements, bet gan veids kā noslēpties bērnības traumas, no pagātnes “dēmoniem”.

“Patiesība, kāpēc piektajā klasē sāku veidot šādu frizūru, jo tā man bija kā slēpnis. Vasarā pirms piektās klases daudz laika pavadīju ar ģimeni. Ar dažiem, kuru vārdus es neatklāšu, pavadīju vairāk laika. Cietu no seksuālās vardarbības, tiku izvarots, sists. Es pie tā biju pieradis, jo biju vecumā, kurā nesapratu, kas ir kas. Es biju zinātkārs zēns, kurš nesaprata, kāda pasaule īsti ir,” stāsta jaunais basketbolists.

Lonijs Volkers atklāj, ka viņa frizūra bijis tas, ko viņš spējis kontrolēt. Viņš varēja ieveidot savus matus, un tie bija tikai viņa. Tas deva pārliecību. Pēdējā laikā basketbolists nav juties labi. Pagātnes trauma bija iesēdusies galvā kā emocijas izsūcošs “dēmons”.

Covid-19 pandēmija bija Volkeram kā atdzimšana, jo viņš atkal spēja paskatīties uz sevi spogulī un ieraudzīt, kas patiesībā viņš ir, neskatoties pat uz aizvērtajām durvīm: “Īsi sakot, esmu atradis mieru un iekšēju harmoniju. Es piedevu visiem, arī tiem, kuri to nav pelnījuši. Kāpēc? Jo tas ir “lieks svars” uz maniem pleciem. Laiks uz nevienu negaida, kāpēc gan man tam vajadzētu tērēt savu laiku? Tas, ka es apgriezu matus, ir kas vairāk nekā imidža maiņa. Mani mati bija mana maska, slēpjoties no nedrošības, ka pasaule nav gatava, bet tagad tā ir labāka nekā jebkad iepriekš: bez vecā, bet ar jauno. Tagad esmu nometis veco ādu mentāli, emocionāli, fiziski un garīgi. Dzīve vienmēr būs grūta, bet tev ir jāspēlē ar tādām kārtīm, kādas tev izdalītas, un jācenšas uzvarēt. Ja tu zaudē, tas nav zaudējums, bet mācība,” nobeidz basketbola zvaigzne.

foto: REUTERS/SCANPIX
Lonijs Volkers juniors aiz ekstravagantās frizūras slēpās no "dēmoniem".

Vēlāk Lonija Volkera aģents Džordžs Langbergs sarunā ar ESPN apstiprināja sava klienta teikto: “Lonijs ar to cīnās jau ilgu laiku. Viņa spēja jums to atklāt, pierāda spēku un drosmi. Tas ir atvieglojums arī viņam pašam. Viņš cer, ka ar savu stāstu spēs palīdzēt citiem, kuri cieš no līdzīgas pieredzes”.

196 centimetrus garo Loniju Volkeru 2018. gada NBA draftā Sanantonio “Spurs” izvēlējās pirmajā kārtā ar augsto 18. numuru. Savā debijas sezonā viņš lielāko daļu sezonas pavadīja G Līgā, pārstāvot Ostinas “Spurs” komandu, bet NBA mačos laukumā devās vien 17 regulārās sezonas un sešos izslēgšanas spēļu mačos. Šajā sezonā aizsargs ticis jau pie krietni stabilākas lomas Sanantonio kluba rindās. Viņš piedalījies 53 spēles, vidēji mačā izceļoties ar 5,6 punktiem, 2,2 atlēkušajām bumbām, 0,9 rezultatīvām piespēlēm un 0,5 pārtvertajām bumbām. Tāpat jāatzīmē, ka Volkers rādījis atzīstamu precizitāti no tālmetienu līnijas - 40,8%.