Cigaņiks laukumā nedodas un no soliņa noskatās zaudējumu Kijevas "Dinamo"
foto: Ekrānuzņēmums
Cigaņiks šajā mačā laukumā nedevās.
Futbols
2020. gada 13. jūnijā, 22:26

Cigaņiks laukumā nedodas un no soliņa noskatās zaudējumu Kijevas "Dinamo"

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbolists Andrejs Cigaņiks sestdien Ukrainas futbola premjerlīgā uz rezervistu soliņa noraudzījās, kā viņa pārstāvētā Luhanskas "Zorja" piedzīvo zaudējumu.

Cigaņiks laukumā nedodas un no soliņa noskatās zau...

"Zorja" savā laukumā ar 1:3 (0:0) piekāpās Kijevas "Dinamo".

Cigaņiks šajā mačā laukumā nedevās. Pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet uz brīdi pat māca šaubas par spēles turpmāko norisi, jo Luhanskā sākās spēcīgas lietusgāzes.

Īsi pirms otrā puslaika lietus bija mitējies un futbolisti turpināja maču. Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka "Zorja", Vladlenam Jurčenko 54.minūtē realizējot 11 metru soda sitienu. Iegūtais pārsvars drīz vien pagaisa, jo 71.minūtē 1:1 panāca Vitālijs Bujaļskis. Piecas minūtes vēlāk kijeviešus vadībā izvirzīja Karloss de Pena, bet Viktors Cigankovs kompensācijas laika sestajā minūtē iesita "Dinamo" trešos vārtus.

Spēles 79.minūtē laukumā uz maiņu devās horvāts Lovro Cveks, taču viņš spēlē aizvadīja vien četras minūtes, jo ātri vien nopelnīja sarkano kartīti.

Ukrainas premjerlīgā komandām šosezon atlikušas septiņas spēļu kārtas. Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 65 punktiem 25 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 52 punktiem 26 mačos seko "Dinamo", bet "Zorja" ir trešā ar 49 punktiem. Ceturto pozīciju ar 46 punktiem ieņem Čerņihivas "Desna", kamēr Kaspara Dubras "Oleksandriya" ar 43 punktiem atrodama piektajā vietā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas kausa izcīņā Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.