foto: Yuri Smityuk/TASS/Scanpix
Latvijas hokejistu Smirnova un Smona komandai pievienojas KHL superzvaigzne Linuss Umarks
Linuss Umarks ilgus gadus bija viens no labākajiem KHL uzbrucējiem.
Hokejs
2020. gada 11. jūnijs, 15:59

Latvijas hokejistu Smirnova un Smona komandai pievienojas KHL superzvaigzne Linuss Umarks

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokejistu Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētajai Šveices augstākās līgas (NLA) klubam ceturtdien pievienojies Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) labi zināmais zviedrs Linuss Umarks, vēstīts komandas mājaslapā.

Krievijas mediji jau iepriekš ziņoja, ka Umarks vairs nespēlēs Ufas "Salavar Julajev", kuras rindās aizvadīja pēdējās piecas sezonas.

Ceturtdien noskaidrojies, ka zviedrs karjeru turpinās Šveicē, kur iepriekš spēlēja 2012./13.gada sezonā.

"Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu pievienoties Ženēvas klubam. Es un mana ģimene vienmēr ir vēlējusies atgriezties Šveicē," komanda citē uzbrucēja teikto. "Par Ženēvu esmu dzirdējis tikai to labāko, tāpēc ļoti gaidu savu ierašanos."

Līdz ar Umarka pievienošanos Ženēvas klubu turpmāk vairs nepārstāvēs Tomijs Vindels, kurš iepriekšējās divās sezonās bija izteikts "Servette" līderis. Divās sezonās viņš "Servette" komandā aizvadīja 66 spēles, kurās kopumā guva 29 vārtus un pievienoja 31 piespēli.

Pirms piecām sezonām Ufā Umarks vienu nospēlēja arī Helsinku "Jokerit". KHL viņš kopumā aizvadījis 401 regulārā čempionāta spēli, kurās atzīmējies ar 106 vārtiem un 247 rezultatīvām piespēlēm. 75 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā 18 vārti un 58 rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējs četras reizes piedalījies KHL Visu zvaigžņu spēlē, bet 2017.gadā tika kronēts par pasaules čempionu.

Zīmīgi, ka savā iepriekšējā sezonā NLA čempionātā, zviedrs bija turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Jau vēstīts, ka "Servette" Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīru iesāks ar cīņu pret Štraubingas "Tigers" no Vācijas.