foto: REUTERS/SCANPIX
Spānijas futbola klubi aizvadījuši pirmos koptreniņus
Futbolas komandas "Barcelona" spēlētāji.
2020. gada 1. jūnijs, 21:56

Spānijas futbola klubi aizvadījuši pirmos koptreniņus

Jauns.lv / LETA

Pēc koronavīrusa radītās pandēmijas ierobežojumu atcelšanas pirmos koptreniņus pirmdien aizvadījušas Spānijas čempionāta futbola komandas, tostarp arī abi grandi - "Barcelona" un Madrides "Real".

Spānijas futbola augstākā līga par sezonas atsākšanas datumu nozīmējusi 11.jūniju.

Pirmdien komandām bija pirmā iespēja aizvadīt kopēju treniņu, kas nozīmē, ka līdz sezonas turpināšanai ir vien desmit dienas, lai sasniegtu iespējami labāko sportisko formu.

Kopš sezonas pārtraukuma izsludināšanas pagājušas jau 82 dienas.

4.maijā futbolistiem jau bija atļauts aizvadīt individuālos treniņus, bet divas nedēļas vēlāk aktivitātēs varēja piedalīties līdz desmit cilvēkiem. Dažas dienas vēlāk treniņi jau varēja notikt arī ar 14 personu līdzdalību.

Pilnvērtīgu treniņu pirmdien aizvadīja arī abas vadošās valsts komandas "Real" un "Barcelona". Madridieši savā mājaslapā vēstīja, ka pirmais treniņš galvenā trenera Zinedina Zidāna vadībā bijis ļoti smags. 

Pēc sarežģītas treniņa pirmās daļas futbolisti darbu turpināja gan individuāli, gan grupās, strādājot ar bumbām.

Lai noslēgtu sezonu 19.jūlijā, čempionāta rīkotāji spēles ieplānojuši katru dienu piecu nedēļu garumā. Spānijas valdība ļāva futbola sezonai atsākties ar 8.jūniju, bet pirmā spēle notiks trīs dienas vēlāk, kad pilsētas derbijā tiksies "Sevilla" un Seviljas "Real Betis". 

"Barcelona" savu pirmo spēli aizvadīs 13.jūnijā pret "Mallorca", bet dienu vēlāk "Real" uzņems "Eibar".

Čempionāta vadībā pēc 27 spēlēm ar 58 punktiem ir "Barcelona", bet "Real" ir par diviem punktiem mazāk.