foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix
Jasikevičs atklāj nosacījumus, kad būtu gatavs doties uz NBA
Augstu vērtētais Lietuvas basketbola speciālists Šarūns Jasikēvičs.
Basketbols
2020. gada 26. maijs, 15:11

Jasikevičs atklāj nosacījumus, kad būtu gatavs doties uz NBA

Jauns.lv / LETA

Lietuvas basketbola granda Kauņas "Žalgiris" treneris Šarūns Jasikevičs uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) dosies vien tad, ja kāds no līgas klubiem viņam piedāvās galvenā trenera arodu, vēsta portāls "Eurohoops".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Portāls vēsta, ka Lietuvas klubam nākamsezon būs par 30% mazāks budžets, kā rezultātā vienību vairs nepārstāvēs vairāki līderi. Šajā spekulācijas ierauts arī Jasikeviča uzvārds, par kuru jau vairākus gadus interesei izrāda NBA klubi.

Jasikevičs jau iepriekš noraidīja Memfisas "Grizzlies" un Toronto "Raptors" piedāvājumus, paliekot Eiropā. Speciālists atklāja, ka uz ASV dotos vien tad, ja kāda no NBA komandām viņam piedāvātu galvenā trenera amatu.

Trenerim līgums ar "Žalgiris" komandu ir spēkā līdz 2021.gadam, taču līgumā iekļauts punkts, ka viņš NBA piedāvājuma gadījumā bez problēmām var doties pāri okeānam.

"Žalgiris" gan vēlētos lietuvieti paturēt savā rīcībā.

Lietuvas klubs šosezon ULEB Eirolīgas turnīra 28 spēlēs izcīnīja 12 uzvaras un ierindojās devītajā vietā. Vietējā čempionātā "Žalgiris" 24 spēlēs piedzīvoja vien divas neveiksmes, ieņemot pirmo pozīciju.