foto: AFP/Scanpix
"Pekina 2022" cer kļūst par zaļām, iekļaujošām, atvērtām un tīrām spēlēm
2022. gada Pekinas olimpisk0 un paralimpisko spēļu logo.
2020. gada 16. maijs, 13:24

"Pekina 2022" cer kļūst par zaļām, iekļaujošām, atvērtām un tīrām spēlēm

Jauns.lv / LETA

2022.gada Pekinas olimpiskās un paralimpiskās spēles cer kļūt par zaļām, iekļaujošām, atvērtām un tīrām spēlēm, teikts "Pekina 2022" ilgtspējīgas attīstības plānā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Plāns veidots, apvienojot spēkus Pekinas iedzīvotāju un Hebei provinces pašpārvaldēm, kā arī četrgades lielākā ziemas sporta foruma rīkotājiem.

"Plāns apliecina to, ka olimpisko spēļu rīkotāji strādā roku rokā ar nacionālajām un reģionālajām varasiestādēm, lai sasniegtu savus ambiciozos ilgtspējīgas politikas mērķus," pauž Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents un "Pekina 2022" Koordinācijas komisijas vadītājs Hauns Antonio Samarančs Salisahs.

Ilgtspējas plāna trīs galvenās tēmas ir labvēlīga ietekme uz vidi, reģiona attīstība un labāka dzīve iedzīvotājiem. Plānā iezīmēti 12 rīcības virzieni, kuros iekļauti 37 galvenie uzdevumi un 119 specifiski pasākumi, kas ietver sacensību vietu apkārtējo vidi, reģionālo attīstību un dzīves kvalitātes uzlabošanos Pekinas un Džandzjakou sabiedrībās.

Plānā izvirzīti šādi mērķi: maksimāli izmantot esošo infrastruktūru un jaunu celtniecībā ievērot ilgtspējību; stiprināt reģionālo sadarbību, lai uzlabotu vidi un Pekinas-Džandzjakou koordinētu attīstību; cīņā ar klimata pārmaiņām rīkot spēles ar zemām vai neitrālām oglekļa emisijām; īstenot ilgtspējīgu resursu ieguvi un veicināt zemas oglekļa aprites ekonomikas attīstību; uzlabot publisko infrastruktūru, iekļaujot pilsētvides un pakalpojumu pieejamību; attīstīt ziemas sporta un tūrisma nozares Pekinas-Džandzjakou reģionā; veicināt tehnoloģisko sasniegumu komercializāciju un ieviešanu, lai atbalstītu ekonomisko izaugsmi; gatavojoties spēlēm, padarīt kvalitatīvākus dzīves apstākļus un veicināt nodarbinātību sacensību norises vietās dzīvojošajiem; uzturēt olimpisko garu un atbalstīts ziemas sportu un Ķīnas kultūru, lai veicinātu apmierinātu un veselīgu sabiedrību.

2022.gada Pekinas ziemas olimpiskās spēles aiznākamajā gadā iecerētas no 4. līdz 20.februārim. Savukārt paralimpiskās spēles plānots no 4. līdz 13.martam.