foto: Vida Press
Lielbritānijas valdība dod zaļo gaismu futbola sezonas sākumam jūnijā
Ilustratīvs attēls.
2020. gada 14. maijs, 22:24

Lielbritānijas valdība dod zaļo gaismu futbola sezonas sākumam jūnijā

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas valdība ceturtdien paziņojusi, ka tā neliks šķēršļus futbola sezonas atsākšanai jūnijā, paziņoja valsts Kultūras ministrs Olivers Daudens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Anglijā pat aiz slēgtām durvīm profesionāla sporta pasākumi nenotiks agrāk par 1.jūniju.

Ceturtdien Daudens tikās ar Anglijas Futbola asociācijas (FA), premjerlīgas un Anglijas Futbola līgas vadītājiem, lai pārrunātu sezonas turpinājuma scenāriju.

"Galvenais, lai spēles ir pieejamas plašam atbalstītāju loku. Tāpat nozīmīgi, lai iegūtie līdzekļi no mačiem tiktu novirzīti visai futbola kopienai," skaidroja Daudens.

Premjerlīgas vadība pirmdien jau apsprieda atgriešanās plānu "Projekts Restarts", paužot cerību, ka sezonu izdosies sākt 12.jūnijā bez skatītāju atbalsta.

"Vienojāmies, ka čempionāts atsāksies vien tad, kad tas būs droši spēlētājiem, treneriem un citām iesaistītajām personām. Šobrīd lēmums ir futbola organizāciju rokās. Tām jāvienojas par sezonas atsākšanas datumu, turpmākajiem plāniem, lai iepriecinātu līdzjutējus un visu nāciju," teica Daudens. "Valdība un medicīnas eksperti turpinās konsultēt līgas vadību."

Premjerlīgā ir atlikušas deviņas čempionāta kārtas, un ir ziņots, ka šīs spēles varētu notikt neitrālos laukumos ar to pārraidēm visiem pieejamos kanālos.

Aizvien nav skaidrs, kad stadionos ieeja būs ļauta arī līdzjutējiem.

Čempionāta vadībā ar 82 punktiem 29 mačos ir "Liverpool", kas šosezon lūko izcīnīt pirmo čempiontitulu pēdējo 30 gadu laikā.

Jau ziņots, ka pirmās futbola spēles šajā nedēļas nogalē paredzētas Vācijas bundeslīgā, savukārt Itālijas un Spānijas čempionāti varētu atsākties jūnija vidū. Francijā futbola sezona priekšlaicīgi tika noslēgta valsts noteikto ierobežojumu dēļ, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību. Par Francijas šogad kronēja Parīzes "Saint-Germain" komandu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās