foto: Zumapress/Scanpix
Austrija futbola sezonu atsāk 2. jūnijā; Itālijas klubi gatavi no 13. jūnija
Itālijas čempionāta līdervienības Turīnas "Juventus" spīdeklis Krištianu Ronaldu.
Futbols
2020. gada 14. maijs, 12:33

Austrija futbola sezonu atsāk 2. jūnijā; Itālijas klubi gatavi no 13. jūnija

Jauns.lv / LETA

Austrijas valdība lēmusi, ka futbola sezona valstī drīkstēs atsākties 2.jūnijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Austrijas futbola fani trešdien uzzināja iepriecinošas un arī apbēdinošas ziņas, jo dueļus atkal varēs vērot jau no 2.jūnija, taču ne klātienē, pavēstīja līgas vadītājs Kristiāns Ebenbauers.

Futbola čempionātā vadītājs norādīja, ka spēles tiks aizvadītas, ievērojot striktus noteikumus. Arēnā drīkstēs atrasties futbolisti, apkalpojošais personāls un citas ar spēli saistītas personas. Visi šie cilvēki spēļu stadionā drīkstēs ierasties vien atsevišķās grupās.

Tāpat ar spēli saistītajām personām būs dažādas piekļuves iespējas konkrētām arēnas vietām.

Ebenbauers norādīja, ka Austrijas čempionātā tiks ievēroti līdzīgi noteikumi, kādus šonedēļ pirmo reizi plāno realizēt kaimiņi no Vācijas. Futbolisti mača laikā nedrīkstēs svinēt vārtu guvumu apskaujoties, bumbas tiks regulāri dezinficētas, bet galvenajiem treneriem nebūs jānēsā sejas maskas.

Austrijas faniem pirmais futbola mačs nebūs jāgaida līdz 2.jūnijam, jo jau 29.maijā līgas kausa finālā tiksies Zalcburgas "Red Bull" un otrās divīzijas vienība "Lustenau".

Paredzēts, ka pēc sezonas atsākšanas, komandas dueļus līdz pat sezonas beigām aizvadīs arī nedēļas vidū. Pēc sezonas beigām paredzēti mači, lai sadalītu ceļazīmes uz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīru.

Savukārt Itālijas A sērijas futbola klubi trešdien paziņojuši, ka 13.jūnijā ir gatavi atsākt sezonu, ja valdība šai idejai dos zaļo gaismu.

Itālijas valdība svētdien apstiprināja, ka ar pirmdienu treniņus ļauts aizvadīt ne vien individuālajos sporta veidos, bet arī sporta spēlēs. Šie noteikumi gan paredz, ka arī sporta spēļu pārstāvji grupās nevarēs trenēties līdz pat 18.maijam.

Tikmēr trešdien notikušajā tiešsaistes sanāksmē visi A sērijas klubi pieņēma 13.jūniju nosaukt par sezonas atsākšanas datumu. Šo lēmumu atbalstīja arī A sērijas vadība, bet gala lēmums ir valdības rokās.

Itālijas A sērijas klubi par sezonas sākumu varēja noteikt arī 20.jūniju. 

Tiklīdz atsāksies vietējā čempionāta spēles, izšķirošie mači tiks aizvadīti arī Itālijas kausā, kurā komandām atlikušas pusfināla atbildes spēles un fināls. Itālijas kausa pusfinālos tiekas "Napoli" un Milānas "Inter", kā arī Turīnas "Juventus" un "AC Milan".

Itālijas Futbola federācija (FIGC) un A sērijas rīkotāji jau iepriekš pauduši vēlmi pēc iespējas ātrāk atsākt čempionātu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Itālijas čempionāta vadībā pēc 26 spēļu kārtām ar 63 punktiem ir Turīnas "Juventus", bet par punktu mazāk ir Romas "Lazio".