Porziņģim daudzpusīgs sniegums pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē
Četras rezultatīvās piespēles ir gan Porziņģa personiskais rekords, spēlējot Ziemeļamerikā, gan labākais rādītājs aizvadītajā mačā.
Basketbols
2015. gada 23. oktobrī, 09:02

Porziņģim daudzpusīgs sniegums pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis trešdien guva astoņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja zaudējumu noslēdzošajā pirmssezonas pārbaudes spēlē.

Porziņģim daudzpusīgs sniegums pēdējā pirmssezonas...

Aizvadītajā cīņā "Knicks" izbraukumā ar 85:99 (23:29, 20:26, 26:19, 16:25) piekāpās Bostonas "Celtics".

Porziņģis, spēli uzsākot starta pieciniekā, ko plānots darīt arī regulārās sezonas ievadā, jau pirmajās četrās ar pusi minūtēs nopelnīja trīs piezīmes, tomēr turpinājumā nospēlēja daudz lietderīgāk.

Kopā viņš šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 34 sekundes, realizējot četrus no astoņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Tāpat latvieša rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un trīs piezīmes.

Par "Knicks" rezultatīvāko basketbolistu ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām kļuva spānis Hosē Kalderons, bet "Celtics" rindās ar 16 punktiem izcēlās Džereds Salindžers.

"Knicks" komanda pirmssezonas sagatavošanās ciklu iesāka ar četrām uzvarām, bet pēdējos divos mačos piedzīvoja zaudējumus. Šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru izvēlētais Porziņģis traumas dēļ izlaida divas spēles, bet četros mačos, kuros devās laukumā, latvietis vidēji nospēlēja 19,4 minūtes, guva 7,5 punktus un savāca 6,0 bumbas zem groziem.

Jaunā NBA sezona sāksies 27.oktobrī, bet "Knicks" komanda dienu vēlāk nākamajā trešdienā pirmajā cīņā tiksies ar Milvoki "Bucks".

LETA/Foto: EPA/LETA