foto: Imago images/PanoramiC/Scanpix
Austrālijas atklātais čempionāts tenisā varēs notikt tikai ar vietējiem līdzjutējiem
Skats uz "Australian Open" kortu.
Citi sporta veidi
2020. gada 7. maijs, 15:09

Austrālijas atklātais čempionāts tenisā varēs notikt tikai ar vietējiem līdzjutējiem

Jauns.lv / LETA

2021.gada "Australian Open" varētu notikt tikai vietējo līdzjutēju acu priekšā vai pat pilnībā tikt atlikts koronavīrusa dēļ, trešdien sarunā ar Austrālijas ziņu aģentūru AAP teica turnīra direktors Kreigs Tailijs.

Pasākums divu nedēļu garumā janvāra otrajā pusē ir lielākais notikums Austrālijas gada sporta kalendārā, pirmais no četriem gada "Grand Slam" turnīriem tenisā un tā brīža pasaules sporta lielākais notikums.

"Sliktākais scenārijs ir scenārijs bez "Australian Open"," trešdien AAP teica Tailijs. "Labākais scenārijs šobrīd ir Austrālijas atklātais tenisa čempionāts ar spēlētājiem, kurus mēs šeit varam piesaistīt ar karantīnas ierobežojumiem un tikai Austrālijas fani."

Kopš marta līdz vismaz jūlija vidum tenisa sacensību norise ir apturēta, bet ir šaubas par to, vai tenisa spēles šogad pasaules sportā vispār notiks. Tas ceļošanas ierobežojumu dēļ visā pasaulē var ievilkties līdz pat 2021.gadam.

Tailijs, kurš ir arī Austrālijas Tenisa federācijas (TA) izpilddirektors, sacīja, ka federācija ir izstrādājusi ārkārtas rīcības plānus un kontaktējas ar visām ieinteresētajām pusēm, lai glābtu pasākumu.

"Ir četri scenāriji, un mēs visu esam modelējuši," viņš teica. "Esam noteikuši termiņus, kad mums jāpieņem lēmumi, ko tas ietekmēs un kāda būs ietekme."

Šī gada Austrālijas atklātais čempionāts notika, kā plānots, janvārī un februārī, bet "French Open" ir pārcelts no tradicionālā norises laika maijā uz septembra beigām.

Vimbldonas turnīrs ir atcelts, kamēr ASV atklātās meistarsacīkstes joprojām ir paredzētas augusta beigās, lai gan daudzi spēlētāji domā, ka tas nav iespējams.