foto: Imgur.com
Slavenās Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris būs ilggadējais "Nike" darbinieks Marks Everlijs
Marks Everlijs.
Basketbols
2020. gada 27. aprīlis, 11:10

Slavenās Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžeris būs ilggadējais "Nike" darbinieks Marks Everlijs

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Čikāgas "Bulls" ģenerālmenedžera amatam nolīgusi Marku Everliju, kurš iepriekš strādāja Filadelfijas "76ers" vienībā, vēsta ESPN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, atsaucoties uz komandai pietuvinātu avotu, "Bulls" nesen nolīgtais viceprezidents un basketbola operāciju vadītājs Artūrs Karnišovs vienošanos ar Everliju panācis svētdienas vakarā.

Everlijs iepriekš "76ers" komandā pildīja spēlētāju personāla vecākā viceprezidenta amata pienākumus. Viņš kļuvis par vēsturē pirmo melnādaino "Bulls" ģenerālmenedžeri.

Bijušais "76ers" darbinieks iepriekš savas zināšanas izkopis arī Vašingtonas "Wizards" un Toronto "Raptors" vadības gaiteņos. Tāpat viņš desmit gadus nostrādāja slavenajā apģērbu ražošanas milzī "Nike".

Karnišovs "Bulls" komandai pievienojās vien šī mēneša sākumā, bet kopš tā laika viņa personālu papildinājuši arī spēlētāju personāla viceprezidents Pets Konolijs, kā arī ģenerālmenedžera asistents Džimijs Polks.

"Bulls" aktivitāte amatpersonu piesaistīšanā ir daļa no īpašnieka Maikla Reinsdorfa lielākas vīzijas par komandas pārveidošanu. Iepriekš Karnišova lomu veica Džons Paksons un Gers Formens, taču tagad Paksons pildīs vien konsultanta funkciju, kamēr vadības groži nodoti Karnišova un Everlija rokās.