foto: Edijs Pālens/LETA
Pazīstamajam hokeja trenerim Miļunam biedējoša prognoze par Latvijas hokeja nākotni
Pazīstamais hokeja treneris, "Volvo" sporta kompleksa direktors un Latvijas Ledus haļļu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ēriks Miļuns.
Hokejs
2020. gada 23. aprīlis, 12:11

Pazīstamajam hokeja trenerim Miļunam biedējoša prognoze par Latvijas hokeja nākotni

Jauns.lv / LETA

Pēc ārkārtas situācijas atcelšanas valstī nav pārliecības, ka cilvēkiem būs nauda, lai apmaksātu hokeja treniņus, sarunā ar laikrakstu "Diena" pauž "Volvo" sporta kompleksa direktors un Latvijas Ledus haļļu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ēriks Miļuns.

Sarunā ar laikrakstu Miļuns norādīja, ka vienīgais ledus laukums vēl pieejams ir tikai Rīgā "Volvo" sporta centrā, savukārt pārējās arēnas savus laukumus jau ir nokausējušas.

"Vienā no laukumiem mums vēl ir ledus," laikrakstam pauž Miļuns, kura vadītājā "Volvo" sporta centrā ir trīs ledus laukumi. "Nodarbības pagaidām nav atļautas, bet ceram, ka maijā tas mainīsies."

"Arī atsākt no nulles prasa izdevumus. Piemēram, no jauna ir jākrāso līnijas, un ir citi veicami darbi. Dzīvojam ar cerību, ka ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi tiks atcelti un sporta nodarbības būs atļautas."

Volvo sporta centrs pēdējos gados ir veicis ievērojamu paplašināšanos, kā rezultātā izdevies kļūt par Latvijas hokeja izlases bāzes vietu, tāpat blakus jau iekārtojusies arī Latvijas Hokeja federācija (LHF), bet vēl iepriekš kompleksā apmeklētājiem bija pieejami džudo treniņi, bibliotēka, kā arī individuālie hokeja tehnikas treniņi.

"Esam uzrakstījuši vēstules Ekonomikas ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, un kur tikai vēl mēs neesam rakstījuši..." situāciju skaidro Miļuns, kurš neslēpj, ka Volvo sporta centra dīkstāve vienā mēnesī vidēji izmaksā no 10 līdz 20 tūkstošiem eiro.

Miļuns arī atklāja, ka dažas ledus halles saņēmušas dīkstāves pabalstu, bet "Volvo" sporta centram tāds nespīd, jo firma paplašināšanās nolūkos nodarbojas arī ar transporta pakalpojumiem. Dīkstāves pabalstu saņēmušas Mārupes un Kurbada ledus halles, tāpat minimālu atbalstu guvuši Ogres ledus halles darbinieki.

"Man zvanīja no Ogres halles. Vienam no strādniekiem pabalstā esot izmaksāti 90 eiro. Ledus halles, kas ir valsts vai pašvaldību aizgādībā, tām palīdzēs, un viss būs kārtībā, turpretī privātajām hallēm būs ļoti grūti laiki. Jau pirms koronavīrusa krīzes par mums nedomāja, bet tagad būs pavisam slikti," norāda Miļuns.

"Vasarā mūsu klienti ir no Austrumu valstīm. Šaubos, ka varēsim komandām piedāvāt treniņnometnes. Pirmie starp tiem noteikti nebūs Krievijas klubi, jo starp Eiropas valstīm robežas, visticamāk, atslēgs ātrāk."

Miļuns arī pauda, ka dārgākos ledus laikus, kas ir vakarā, ierasti aizņem amatieru komandas. Šobrīd gan bažas ir arī šajā kategorijā, jo nav pārliecības, ka pēc pandēmijas beigām cilvēkiem būs gana daudz finanšu līdzekļu, lai spētu atļauties tik dārgu hobiju, kā hokejs. Vislielāko ietekmi šajā sakarā jutīs tieši privāto ledus haļļu īpašnieki.

Kopumā Latvijā darbojas 16 ledus halles. Pa vienai ir Daugavpilī, Brocēnos, Liepājā, Ventspilī, Tukumā, Talsos, Jelgavā, Ozolniekos, Mārupē, Ogrē, Valmierā, Piņķos, bet vēl četras atrodas Rīgā.

Jau ziņots, ka LHF valde lēma atzīt hokeja klubu "Olimp" par šīs sezonas "Optibet" hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta uzvarētāju.

Tāpat LHF valde lēma, ka pamatojoties uz ārkārtas situācijas stāvokļa ieviešanu valstī un sakarā ar LHF 13.marta valdes lēmumu neizspēlēt OHL otrās kārtas (izslēgšanas spēles) spēles, 2019./20 gada sezonā Latvijas čempiona tituls netiek piešķirts un medaļas netiek pasniegtas.

"Olimp" šī bija pirmā sezona OHL čempionātā, bet pērn par uzvarētājiem tika kronēti "Mogo" hokejisti.