foto: Evija Trifanova/LETA
Jūrmalas basketbola klubs nav saņēmis Trukšņa un pašvaldības solīto atbalstu un pārtrauc sadarbību
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.
Basketbols
2020. gada 26. marts, 13:22

Jūrmalas basketbola klubs nav saņēmis Trukšņa un pašvaldības solīto atbalstu un pārtrauc sadarbību

Jauns.lv / LETA

Jūrmalas basketbola klubs nav saņēmis pilsētas domes solītu atbalstu, kā rezultātā notiek komandas darbības pārtraukšana, informē vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klubs raksta, ka Jūrmalas pilsētas dome mēra Gata Trukšņa personā nav izpildījusi savas saistības pret basketbola komandu, ignorējot oficiāla iepirkuma rezultātus.

Kā askaidroja kluba ģenerēlamenedžeris un biedrības "Jūrmalai un sportam" vadītājs Jānis Voins, vienība programmas "Par Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējuma piešķiršanu sporta organizāciju, to pārstāvēto komandu un individuālo sportistu atbalstam" ietvaros no 140 000 eiro nesaņēma pērnā gada otrajā pusē paredzētos 60 000 eiro.

Tāpat komanda uzvarējusi 15. janvārī izsludinātajā iepirkumā "Jūrmalas Sporta skolas audzēkņu treniņu procesa un spēļu pieredzes nodrošināšana augstākās līgas basketbola komandā", taču tas ir pārtraukts.

foto: Sintija Zandersone/LETA
Mārtiņa Gulbja trenētā "Jūrmala"/"Betsafe" pirms neilga laika tika pārdēvēta par BK "Silja".

"Šobrīd spēlētāju un treneru ģimenes ir nostādītas fakta priekšā, ka godīgi nopelnītais netiks atlīdzināts, atstājot bez iztikas avota uz ilgu laiku. Nekāda veida nožēlu vai līdzjūtību par šo cilvēku likteni pilsētas mērs un viņa kolēģi neizjūt," emocionāli raksta kluba pārstāvji.

Biedrība "Jūrmalai un sportam" organizē un nodrošina basketbola komandas "Silja" (agrāk "Jūrmala"/"Betsafe") darbību. Pirms priekšlaicīgā sezonas noslēguma notika komandas nosaukuma maiņa - no "Jūrmala"/"Betsafe" uz "SilJa".

Šobrīd biedrība "Jūrmalai un sportam" konsultējas ar juristiem un apsver iespēju vērsties tiesā ar prasību pret Jūrmalas domi.

Jūrmalas komanda šajā sezonā 22 spēlēs izcīnīja 11 uzvaras, kas pirms Latvijas-Igaunijas līgas sezonas pārtraukšanas turnīra tabulā deva sesto vietu. Jūrmalnieki ir 2018. gada Baltijas Basketbola līgas vicečempioni un Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļu laureāti.