foto: REUTERS/SCANPIX
Gargabalnieks Kipčoge pašreizējos apstākļos cieš no vientulības
Eliuds Kipčoge koronavīrusa ērā cieš no treniņiem vientulībā.
Sporta zvaigznes
2020. gada 21. marts, 23:46

Gargabalnieks Kipčoge pašreizējos apstākļos cieš no vientulības

Jauns.lv / LETA

Pasaules rekordists maratonā kenijietis Eliuds Kipčoge koronavīrusa ērā cieš no treniņiem vientulībā, sportists piektdien atklāja savā dienasgrāmatā.

Oktobrī, kad Kipčoge kā pirmais skrējējs pasaulē maratonu noskrēja ātrāk par divām stundām, viņš neskrēja viens pats, bet tagad, kā atklāj ieraksts dienasgrāmatā, viņam koronavīrusa pandēmijas dēļ nav citas izvēles.

foto: REUTERS/SCANPIX
Eliuds Kipčoge koronavīrusa ērā cieš no treniņiem vientulībā.

Kad maratonists oktobrī Vīnē 42 kilometrus un 195 metrus veica ātrāk par divām stundām, viņam palīdzēja krietns pulks citu skrējēju.

Tagad, kā vēsta pirmā "Eliuda Kipčoges izolācijas dienasgrāmatas" epizode, viņš garo gabalu treniņos piedzīvo vientulību.

Dienasgrāmata, kas ierakstīta sadarbībā ar britu raidsabiedrību BBC, tiek atklāta ar kenijieša piecelšanos no virtuves krēsla treniņtērpā un ar skriešanas apaviem kājās.

Eliuds Kipčoge Vīnē pieveic maratona distanci zem divām stundām

Olimpiskais čempions un pasaules rekorda īpašnieks Eliuds Kipčoge no Etiopijas sestdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē kļuva par pirmo cilvēku vēsturē, kuram ...

gallery icon
25

"Tagad ir pulksten seši," viņš saka. "Šī ir trešā diena, kopš mēs koronavīrusa dēļ pametām treniņnometni. Ir tiešām grūti trenēties, jo es augstu vērtēju komandas darbu. Tā ir abpusēja interese, jo komandas darbs man tik ļoti palīdz."

"Es cenšos būt karantīnā, palikt kopā ar ģimeni un būt pārliecinātam, kanetiekos ar daudziem cilvēkiem," viņš saka. "Cenšos saglabāt sevi formā un agri mostos, lai pulksten sešos no rīta dotos skriet un saglabātu sportisko formu".

"Labrīt," viņš piebilst, pamājot, pagriežoties un dodoties uz atvērtajām durvīm. Ārā ir tumšs, un var dzirdēt suņu riešanu.