foto: AP/Scanpix
Bezrūpīgais Rūdijs Gobērs, iespējams, ar Covid-19 aplipinājis arī "Jazz" komandas uzbrukuma līderi
Jūtas "Jazz" uzbrukuma līderis Donovans Mičels, kurš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem NBA spēlētājiem, šogad debitēja ASV izlasē, piedaloties Pasaules kausā, un bija viens no komandas vadošajiem basketbolistiem.
Basketbols
2020. gada 12. marts, 17:11

Bezrūpīgais Rūdijs Gobērs, iespējams, ar Covid-19 aplipinājis arī "Jazz" komandas uzbrukuma līderi

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Jūtas "Jazz" dažu stundu laikā konstatēts jau otrais ar jauno koronavīrusu Covid-19 saslimušais spēlētājs, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pirmais saslimušais NBA basketbolists bija franču centra spēlētājs Rūdijs Gobērs, bet par otru kļuvis Jūtas "Jazz" uzbrukuma līderis Donovans Mičels. Kā savā tvitera kontā ziņo uzticamais NBA apskatnieks Eidrians Vožnarovskis, atsaucoties uz "Jazz" komandai tuvu stāvošiem cilvēkiem, ka tieši Gobērs esot vainojams Mičela saslimšanā, jo francūzis esot vieglprātīgi izturējies pret ieteikumiem, kā izvairīties no vīrusa, proti, regulāri pieskāries saviem komandas biedriem un viņu mantām. Līdz ar to neteik izslēgts, ka "Jazz" komandā būtu iespējami vēl citi koronavīrusa nēsātāji. Vēlāk gan tika apstiprināts, ka Mičels un Gobērs ir vienīgie saslimušie, jo pārbaudes veiktas visiem "Jazz" spēlētājiem un komandas pārstāvjiem - kopumā 58 cilvēkiem.

Šāda Gobēra izturēšanās nepārsteidz, jo arī pirms pāris dienām viņš centās neveiksmīgi jokot preses konferencē.

Gobērs pēdējos divos Pasaules kausos (2014. un 2019. gadā - turklāt šoruden Ķīnā ceturtdaļfinālā tika pārspēta ASV izlase), kā arī 2015. gada Eiropas čempionātā palīdzēja Francijas valstsvienībai izcīnīt bronzas medaļas, bet pēdējās divās sezonas tika atzīts par NBA labāko aizsardzības spēlētāju un pamatoti uzskatāms par vienu no labākajiem centra spēlētājiem mūsdienu basketbolā.

Par apkārtējo aizsardzību Gobērs gan, acīmredzot, domā krietni mazāk nekā par savas komandas groza nosargāšanu, jo pirms divām dienām notikušajā intervijā kāds francūža "joks", zinot šā brīža situāciju, vairs ne pavisam nešķiet smieklīgs.

Intervijas laikā tika ievēroti visi NBA iepriekš noteiktie aizsardzības pasākumi par mediju netuvošanos spēlētājiem un visu pārējo, bet Gobērs intervijas beigās, "jokojoties" apgrābstīja visus uz galda esošos mikrofonus un diktafonus un pašu galdu.

Redzot, ka sportists divas dienas vēlāk ir ticis nosaukts kā koronavīrusa pozitīvs un izolēts no pārējās Jūtas "Jazz" komandas, šāda rīcība šķiet ne vien nesaprotama un vieglprātīga, bet pat visai stulba.Pagaidām nav skaidrs, vai NBA sezona tiks turpināta, kad tas varētu notikt un cik lielā mērā. Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./12. gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pirms spēles sākuma starp "Jazz" un Oklahomasitjas "Thunder" vienam no spēlētājiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu. Lai arī līga nenosauca spēlētāja uzvārdu, vēlāk kļuva zināms, ka tas ir Rūdijs Gobērs.

Zīmīgi, ka Gobērs iepriekš pauda nicinošu viedokli par vīrusu, tāpēc tiekoties ar medijiem, viņš demonstratīvi pieskārās visiem mikrofoniem un virsmām.

Iepriekš uz vēlāku laiku tika pārcelta arī Ņūorleānas "Pelicans" un Sakramento "Kings" duelis, taču šis mačs vēlāk tika atcelts pa visam.

"NBA izmantos šo pārtraukumu, lai lemtu, ko iesākt tālāk ar regulāro sezonu," teikts līgas paziņojumā.

Trešdien NBA valde aizvadīja telefonkonferenci, kurā sprieda par iespējamo rīcību šajā situācijā. Netika izslēgta iespēja sezonas beigas sagaidīt ar spēlēm pie tukšām tribīnēm. Tāpat pastāv iespēja, ka sezona varētu noslēgties jau tagad.

Valde arī apsprieda, cik lielus zaudējumus šī situācija līgai varētu radīt. Spēles bez skatītājiem nozīmētu problēmas ienākumos, kā rezultātā nākotnē varētu būt grūtības izmaksāt algas vai segt citus tekošos izdevumus. Tāpat spēļu aizvadīšana pie tukšām tribīnēm "laupa" darba iespējas apkalpojošajam personālam.

Iepriekš trešdien NBA jau pavēstīja, ka ceturtdienas duelis starp Goldensteitas "Warriors" un Bruklinas "Nets" tika aizvadīts bez skatītāju līdzdalības.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.