Dienas bilde: NBA leģenda Braients pēc spēles slavē mūsu Porziņģi
Kristaps Porziņģis pret Kobi Braientu - bijusī NBA superzvaigzne pret topošo?
Basketbols
2015. gada 9. novembris, 09:22

Dienas bilde: NBA leģenda Braients pēc spēles slavē mūsu Porziņģi

Jauns.lv

Viens no visu laiku izcilākajiem pasaules basketbolistiem Losandželosas "Lakers" superzvaigzne Kobe Braients pēc aizvadītās nakts spēles pret Ņujorkas "Knicks" un Kristapu Porziņģi neskopojās ar latviešu talanta slavēšanu.

Jau iepriekš Kobe Braients bija izteicies, ka viņš Kristapā Porziņģī saskata milzu talantu, tomēr tagad viņš to izjuta arī uz savas ādas un bija spiests samierināties ar nu jau kārtējo zaudējumu (piekto sešās spēlēs) šosezon. Pēc spēles Ņujorkas "Knicks" savā Instagram kontā ievietoja bildi, kurā Braients pēc mača atvadās no Porziņģa un nekautrējas slavināt mūsu basketbolistu: "Turpini strādāt, jaunais cilvēk. Tev ir spoža nākotne!" Šai bildei ar Braienta komentāru tūkstošiem cilvēku visā pasaulē spiež "patīk" un komentē, jo apzinās, ka leģendārais basketbolists, kurš NBA aizvada savu jau 20. sezonu, nevienu bez īpašas vajadzības neslavē. Vēl jo vairāk, Kobe allaž ir uzskatījis sevi par milzu talantu un labāko basketbolistu, bet pretinieku potenciālu centies neievērot. Līdz ar to jāsecina, ka Porziņģa talants ir pārsteidzis pat basketbola leģendu.

Arī pats Porziņģis sajūsmā par Braienta komentāru.  "Viņš vienmēr bijis mans elks, tāpēc dzirdēt kaut ko tādu no viņa ir īpaši. Viņš redz manī potenciālu. Man tikai jāturpina strādāt un, cerams, man būs ilga un veiksmīga karjera," uzsvēra Porziņģis.

Par latviešu talantu atzinīgus vārdus velta vēl viena no basketbola leģendām Ērvins "Maģiskais" Džonsons, kurš savā Twitter kontā min, ka "Knicks" faniem būtu jāaplaudē kluba prezidentam Filam Džeksonam par savu izvēli draftā. "Maģiskais" bija ieradies šo maču nolūkties klātienē.

Kā zināms, pašā spēles galotnē slavenajā "Madison Square Garden" arēnā "Knicks" izrāva uzvaru pār "Lakers" ar rezultātu 99:95. Porziņģis izcēlās ar savu otro "double-double" pēc kārtas un trešo sezonā, gūstot 12 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas, tāpat latvietim viena rezultatīva piespēle, divi bloķēti metieni un četras piezīmes. Kopumā Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 45 sekundes, realizējot divus no septiņiem divpunktniekiem un vienu no trim tālmetieniem. Tāpat Liepājā dzimušais basketbolists iemeta piecus no sešiem soda metieniem. Savukārt 37 gadus vecais Braients guva 18 punktus, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram