foto: AP/Scanpix
Kivlenieks izsaukts atpakaļ uz NHL
Latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks atgriežas NHL.
Hokejs
2020. gada 6. februāris, 17:56

Kivlenieks izsaukts atpakaļ uz NHL

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" no sava fārmkluba Amerikas hokeja līgā (AHL) Klīvlendas "Monsters" izsaukusi latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku, kā arī uzbrucēju Kevinu Stēnlundu un aizsargu Endrjū Pīku, ceturtdien paziņoja Kolumbusas kluba ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

Tikai vienu dienu AHL pavadīja Kivlenieks, kopā ar Pīku atgriezdamies NHL.

NHL Kivlenieks Kolumbusas vienības rindās ir aizvadījis divas spēles, no kurām vienā guva uzvaru, vidēji spēlē ielaizdams savos vārtos 1,49 ripas un atvairīdams 94,6 procentus metienu. Viņš atvairīja 31 metienu 2:1 panākumā pār Ņujorkas "Rangers" 19.janvārī, pēc Stīva Meisona kļūstot par otro vienības vārtsargu, kurš debitējot izcīna uzvaru.

Aizsargs Pīks, kurš NHL arī debitēja šosezon, septiņās spēlēs vienreiz rezultatīvi piespēlējis.

Centra uzbrucējs zviedrs Stēnlunds, kurš NHL nomainīs dienu iepriekš lejup nosūtīto kreiso uzbrucēju savu tautieti Jākobu Lilju, NHL šosezon 17 spēlēs sakrājis sešus rezultativitātes punktus (4+2).

Jau ziņots, ka trešdien Kivlenieks tika nosūtīts no NHL uz vienu spēli savā AHL fārmklubā Klīvlendas "Monsters", kur ar 44 atvairītiem metieniem nespēja glābt "Monsters" no zaudējuma, mājās ar 2:4 zaudējot Ročesteras "Americans".