foto: Tim Fuller-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Pasečņiks: "Līguma parakstīšana man dzīvē neko nemaina - turpināšu smagi strādāt"
Vašingtonas "Wizards" latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks.
Basketbols
2020. gada 13. janvāris, 13:13

Pasečņiks: "Līguma parakstīšana man dzīvē neko nemaina - turpināšu smagi strādāt"

Jauns.lv / LETA

Pilnvērtīga līguma noslēgšana ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Vašingtonas "Wizards" latviešu basketbolista Anžeja Pasečņika dzīvē lielas pārmaiņas neieviesa, tāpēc sportists treniņos turpinās ieguldīt smagu darbu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka "Wizards" noslēgusi vairāku gadu līgumu ar latviešu centra spēlētāju Anžeju Pasečņiku, informē vienība. "Wizards" neatklāj, uz cik gadiem panākta vienošanās, bet iepriekš svētdien "The Athletic" apskatnieks Šems Karanija tviterī paziņoja, ka "Wizards" ar Pasečņiku noslēgs pat trīs gadu līgumu. Tiesa, viņš savu tvītu izdzēsa, šo savu soli nekomentējot.

"Nešaubos, ka daudzi vēl arī turpmāk mocīsies ar manu uzvārdu, bet es neiebilstu, ja mani sauc par AP," norādīja Pasečņiks, kura uzvārds ir kārtīgs pārbaudījums Ziemeļamerikas komentētēju mēlēm. "Protams, esmu gandarīts noslēgt savu pirmo NBA līgumu. Šodien gan piecēlos tikai ar vienu domu - labi jānospēlē. Tāpēc par līgumu domāšu vēlāk."

"Wizards" komandai līdz 15. janvārim bija jāpieņem lēmums vai noslēgt līgumu ar Pasečņiku. Vienība negaidīja līdz pēdējām brīdim un trīs gadu vienošanos panāca jau svētdien, no sastāva atbrīvojot ilgstoši traumu dziedējušo Kelvinu Andrē Mailsu.

"Daudz par šo konkrēto datumu nedomāju. Vairāk koncentrējos tam, kā kļūt labākam katrā spēlē un katrā epizodē," uzsvēra latvietis. "Tas, ka esmu parakstījis līgumu, lielos vilcienos man neko nemaina, tāpat turpināšu smagi strādāt."

Basketbolists arī nedaudz atskatījās sava Ziemeļamerikas piedzīvojuma sākumā, norādot, ka kopš vasaras noteikti ir pielicis vairākos savas spēles aspektos, kā arī fiziskajā sagatavotībā.

"Esmu daudz apguvis no G līgas, kuru spēlēju Vašingtonas "Capital City Go-Go" vienībā. Tur man daudz palīdzēja treneris, bet NBA aizvien vēl cenšos iepazīt visus komandas biedrus," norādīja Pasečņiks. "Nu jau iegūstu arī lielāku spēles laiku un vairāk izprotu, to kas man jāpaveic laukumā. Domāju, ka ar komandu kopā pavadītais laiks man ir palīdzējis."

Savās pārdomās par to, kāpēc Pasečņiks ticis pie līguma, dalījās arī komandas galvenais treneris Skots Brūkss.

"AP ir parādījis labu progresu laukumā, bet tāpat viņš smagi strādā arī svaru zālē, kur viņu atbalsta mūsu treneri. Viņa fiziskā sagatavotība ir kļuvusi labāka. Pasečņiks zem groziem vairs netiek nostumts tālāk," uzsvēra speciālists. "Viņš spēj noturēt savu augumu ar augsti paceltām rokām."

"Pasečņiks spēlē ar spēku. Tāpat viņam piemīt lieliskas ātruma īpašības, ja ņem vērā, ka viņš ir vismaz 2,15 metrus garš. AP var spēlēt no distances, kā arī tuvāk grozam. Prieks redzēt, ka viņa soda metienu precizitāte uzlabojas. Tāpat šķiet, ka viņš arī vairāk ir sācis sajust spēli, ko redz komandas biedri, biežāk bumbu nogādājot līdz viņam."

Svētdien Pasečņiks NBA laukumā pirmo reizi devās ar pilnvērtīgu līgumu kabatā, taču sniegums pret Atlantas "Hawks" nebija tas labākais viņa karjerā. Basketbolists sev atvēlētajā laikā punktus neguva, bet divreiz pārkāpa noteikumus, "Wizards" ar viņu laukumā ielaižot par vienu punktu vairāk nekā iemeta.

Sezonu Pasečņiks uzsāka NBA attīstības līgā jeb G līgā, pārstāvot Vašingtonas "Capital City Go-Go". 24 gadus vecais Pasečņiks 12 spēlēs vidēji mačā guvis 10,5 punktus, izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas un realizējis 60,4% metienu no spēles.

Pasečņiks "Wizards" sastāvā piedalījās NBA Vasaras līgā, kur četrās cīņās caurmērā guva 4,0 punktus un izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem. Tāpat viņš laukumā devās vienā pirmssezonas pārbaudes mačā, kurā guva četrus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pasečņiks ar "Wizards" oktobra vidū noslēdza "Exhibit 10" tipa līgumu, kas paredz, ka viņš saņēma minimālo atalgojumu.

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017. gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25. numuru izraudzījās Orlando "Magic", kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas "76ers". Jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbā spēlē.