foto: Ieva Makare/LETA
Golovkovs ar vārtiem izrauj Notingemas komandai otro vietu IIHF Kontinentālajā kausā
Georgs Golovkovs 2017. gadā vēl pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu.
Hokejs
2020. gada 13. janvāris, 10:42

Golovkovs ar vārtiem izrauj Notingemas komandai otro vietu IIHF Kontinentālajā kausā

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Georgs Golovkovs svētdien guva vārtus Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa finālturnīra pēdējā spēlē, palīdzot Lielbritānijas komandai Notingemas "Panthers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Panthers" Dānijā notikušā turnīra pēdējā, trešajā, mačā ar 4:3 (0:2, 3:1, 1:0) pārspēja Baltkrievijas klubu Grodņas "Neman".

Golovkovs vārtus guva 70 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad guva savu vienīgo punktu turnīrā un panāca 4:3 britu vienības labā. Golovkovs šajā duelī uz ledus pavadīja 15 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā sešas reizes meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Tikmēr uzvaru turnīrā izcīnīja mājiniece "SonderjyskE", kas noslēdzošajā mačā ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) guva virsroku pār Polijas vienību Krakovas "Cracovia". Līdz ar uzvaru turnīrā, "SonderjyskE" ieguva tiesības nākamajā sezonā spēlēt IIHF Čempionu līgā.

Finālturnīrā pa septiņiem punktiem bija "SonderjyskE" un "Panthers" komandām, bet savstarpējā mačā "bullīšos" pārāki bija dāņi. Četri punkti bija "Neman" komandai, bet "Cracovia" palika bešā.

Kā zināms, Latvijas čempione  "Mogo" nepārvarēja otro kārtu, izšķirošajā mačā ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties  Doņeckas "Donbass".

Iepriekšējā sezonā Kontinentālajā kausā triumfēja Kazahstānas komanda Kokšetau "Arlan". Kontinentālā kausa priekšpēdējo jeb trešo kārtu sasniedza Latvijas čempione "Kurbads", kas grupā ieņēma trešo vietu un finālposmam nekvalificējās.