Futbols
2020. gada 9. janvāris, 13:18

VIDEO: Kross ar filigrānu stūra sitienu kaldina "Real" uzvaru Spānijas Superkausa pusfināla spēlē

Jauns.lv / LETA

Futbolists Toni Kross trešdien Spānijas Superkausa pusfināla pirmajā spēlē guva vārtus no stūra sitiena pozīcijas, kaldinot savas komandas Madrides "Real" uzvaru.

"Real" ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Valencia".

Spēle norisinājās Saūda Arābijā "Karaļa Abdulas sporta pilsētas" stadionā.

Mača 15.minūtē uz "Valencia" vārtiem tika nozīmēts stūra sitiens, kuru izpildīt devās Kross. Futbolists novērtēja situāciju un pamanīja, ka pretinieku vārtu vīrs ir visai tālu izgājis no vārtiem, tāpēc viņš pieņēma lēmumu izpildīt tiešo sitienu, bumbai īsi pēc tam atrodot vietu vārtu tīklā.

Madridiešiem pārsvaru dubultot izdevās 39. minūtē, kad pēc vairākiem mēģinājumiem, Isko izdarītais sitiens bija rezultatīvs. Spēcīgus pamatus uzvarai 65.minūtē ielika Luka Modričs, kurš soda laukumā daudz neko neizdomāja un pasita bumbu garām gan aizsargam, gan vārtsargam.

"Valencia" savus vienīgos vārtus guva jau mača kompensācijas laikā, Dani Pareho precīzi izpildot "pendeli". Soda sitiens uz "Real" vārtiem tika piešķirts, jo savā soda laukumā pirms tam ar roku nospēlēja Serhio Ramos.

"Mēs pilnībā kontrolējām spēli," pēc uzvaras teica pussargs Kasemiro. "Vēlējāmies pēc iespējas vairāk kontrolēt bumbu, kas mums arī izdevās."

"Šī spēle mums bija tests, jo spēlējām ar pieciem pussargiem. Mums nav svarīgi, kas nāks pretim finālā, jo ir skaidrs, ka viegla šī cīņa nebūs."

foto: AFP/Scanpix
Toni Kross pēc neticamā vārtu guvuma.

Ceturtdien otrā pusfināla duelī tiksies "Barcelona" un Madride "Atletico", savukārt finālspēle paredzēta svētdien.

Spānijas Superkausu izspēlē pēc "Final 4" principa, kas šogad ieviests pirmo reizi, jo iepriekš titulu sadalīja vien divas komandas. Šajā turnīrā spēlē pērnā gada Karaļa kausa izcīņas finālistes un divas komandas, kuras Spānijas čempionātā atradās visaugstāk turnīra tabulā pēc 2018./19.gada sezonas.

Saūda Arābijā šis turnīrs norisinās pirmo reizi vēsturē.