Futbols
2019. gada 23. decembris, 13:36

"AC Milan" piedzīvo smagāko sagrāvi pēdējā 21 gada laikā

Jauns.lv / LETA

Itālijas titulētā futbola komanda "AC Milan" svētdien vietējā čempionātā zaudēja piecus vārtus, pašiem nespējot pārspēt pretinieku vārtu vīru, kā rezultātā piedzīvota graujošākā neveiksme kopš 1998.gada.

"AC Milan" viesos ar 0:5 (0:1) zaudēja Bergāmo "Atalanta".

Jau spēles desmitajā minūtē Alehandro Gomess ielauzās pretinieku soda laukumā un izpildīja netveramu sitienu, panākot 1:0. Pēc veiksmīgā sākuma vārti pirmajā puslaikā vairs nesekoja, bet otrajā, milānieši bumbu no sava vārtu tīkliņa izvilka vēl divas reizes.

61.minūtē 2:0 ar spēcīgu sitienu pa zemi panāca Mario Pasaličs, kurš Itālijas vienībai ir izīrēts no Londonas "Chelsea". Savukārt divas minūtes vēlāk Josip Iličičs izkārtoja sev labu sitiena pozīciju un pārsvaru palielināja līdz trim vārtiem.

Deviņas minūtes vēlāk Slovēnijas izlases uzbrucējam ar sitienu no vismaz 20 metru distances izdevās panākt jau 4:0, bet gala vārds piederēja Luisam Maurielam, kurš sešas minūtes līdz pamatlaika beigām, bija ātrāks gan par aizsargu, gan vārtsargu, bumbu raidot tukšos vārtos.

"AC Milan" tik graujošu neveiksmi nebija piedzīvojusi jau 21 gadu jeb kopš 1998.gada, ka ar šādu pašu rezultātu piekāpās "AS Roma".

"Tā bija apkaunojoša spēle," teica zaudētāju galvenais treneris Zvonimirs Bobans. "Mums ir jāpamostas un jāreaģē. Šie nebūs patīkami Ziemassvētki."

Bergāmo komanda šo sezonu iesākusi lieliski, jo pagaidām tā ir līgas rezultatīvākā vienība, kopumā gūdama jau 43 vārtus.

"Atalanta" pirms nepilnām divām nedēļām pārsteidza visu futbola pasauli un no pēdējās vietas UEFA Čempionu līgas apakšgrupā spēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, kur tai būs jāpārvar Spānijas vienības "Valencia" barjera.

Tikmēr citā spēlē "Napoli" viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Sassuolo".

Vārtus uzvarētāju klubā iesita Aljans, bet Pedro Obiangs bumbu raidīja savos vārtos. Vienīgie "Sassuolo" Hameda Traores kontā.

Sestdien Milānas "Inter" mājās ar 4:0 (2:0) uzveica "Genoa". Divus vārtus guva Romelu Lukaku, bet pa reizei precīzi sita Roberto Galjardīni un Sebastiano Esposito.

Savukārt piektdien "AS Roma" viesos ar 4:1 (2:1) uzvarēja Florences "Fiorentina".

Romas klubā izcēlās Edins Džeko, Aleksandrs Kolarovs, Lorenso Peljegrīni un Nikolo Caniolo. Zaudētājiem goda vārtus iesita Milans Badeljs.

Nākamie dueļi Itālijas čempionātā paredzēti 5.janvārī pēc ziemas pārtraukuma beigām.

Jau ziņots, ka Romas "Lazio" futbolisti svētdien Rijādā triumfēja Itālijas Superkausā. Romas komanda ar 3:1 (1:1) pārspēja Turīnas "Juventus".

Pēc 17 spēļu kārtām Itālijas čempionātā ar 42 punktiem pirmo vietu ieņem "Inter", tālāk ar tikpat punktiem seko "Juventus", bet "Lazio" ar 36 punktiem 16 mačos ir trešā. "AS Roma" ar 35 punktiem ir ceturtā, par četriem mazāk ir "Atalanta", bet labāko sešinieku noslēdz "Cagliari" ar 29 punktiem.