Basketbols
2019. gada 21. decembris, 08:28

Porziņģis gūst karjeras rekordu un rāda, ka ir lieliskā sportiskā formā

LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 22 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa karjeras rekords, palīdzot Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar 117:98 (35:28, 28:29, 25:20, 29:21) uzvarēja Filadelfijas "76ers", sagādājot tai jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta 22 punktus, grozā raidot astoņus no 13 divpunktu un divus no sešiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, trīs reizes bloķēja metienu, vienreiz pārtvēra bumbu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar viņu laukumā guva par 16 punktiem vairāk nekā iemeta.

Liepājniekam šī bija ceturtā spēle pēc kārtas, kurā viņš iekrājis vismaz 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ir jauns karjeras rekords. Tāpat viņš iepriekš ne reizi karjerā nebija izcīnījis 18 atlēkušās bumbas.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 27 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors. Filadelfijas klubā 33 punkti un 17 bumbas zem groziem Žoelam Embīdam, bet Bens Simons pievienoja 12 punktus.

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta svētdien pret čempionvienību Toronto "Raptors".

"Mavericks" ar 19 panākumiem 28 cīņās Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 10 punktus NBA regulārā čempionāta spēlē, spēlējot Vašingtonas "Wizards" komandā.

"Wizards" sastāvā spēlēja arī latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks, kurš gan neguva nevienu punktu.

"Wizards" viesos ar rezultātu 118:122 (23:40, 29:28, 33:28, 33:26) zaudēja Toronto "Raptors".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 38 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, divus no 12 tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva trīs kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Pasečņiks pavadīja laukumā 13 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā nerealizēja nevienu metienu. Viņš gan izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta par 10 punktiem mazāk nekā ielaida.