foto: Edijs Pālens/LETA
Ojārs Siliņš karjeru varētu turpināt ULEB Eirokausa komandā no Itālijas
Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Ojārs Siliņš.
Basketbols
2019. gada 3. decembris, 16:53

Ojārs Siliņš karjeru varētu turpināt ULEB Eirokausa komandā no Itālijas

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš karjeru turpinās Itālijas A sērijas komandā Brešas "Germani Basket", vēsta portāls "Basketuniverso.it".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

26 gadus vecais Siliņš šobrīd ir bez kluba, un viņam tiek piedāvāts divu mēnešu līgums ar iespējo to pagarināt.

Iepriekšējo sezonu Siliņš pavadīja divos citos Itālijas klubos - turnīru viņš sāk Triestes "Alma" vienībā, bet janvārī papildināja Avelīno "Sidigas" rindas.

Siliņš iepriekšējā sezonā Itālijas A sērijā 23 spēlēs vidēji guva 6,6 punktus un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas. Savukārt FIBA Čempionu līgā viņam divos dueļos bija caurmērā 12 punkti un četras bumbas zem groziem.

Siliņš savu profesionāļa karjeru iesāka tieši Itālijā, jo jau kopš 15 gadu vecuma viņš bija A sērijas kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012.gada. Savukārt 2016./2017.gada sezonā latvietis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Bonnas "Telekom Baskets", bet sekojošajā sezonā spēlēja Trento "Dolomiti Energia", kuras sastāvā kļuva par Itālijas vicečempionu.

2013.gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014.gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Brešas vienība ar sešām uzvarām 12 mačos Itālijas čempionātā ieņem septīto vietu, bet ULEB Eirokausā tai ir četras uzvaras astoņās cīņās, kas dod ceturto vietu apakšgrupā.