Basketbols
2019. gada 26. novembris, 15:35

VIDEO: Liepājas jaunās basketbolistes spārda zemē gulošu krievu sportisti

Jauns.lv

23.novembrī Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) spēlē starp Maskavas "Dinamo" un "Liepāja/LSSS" komandu mača izskaņā izcēlās konflikts. Ar rupjību izcēlās Latvijas komandas pārstāves Enija Meļķe un Ketija Vihmane.

Mazliet vairāk kā divas minūtes līdz mača beigām Maskavas komanda veica kārtējo uzbrukumu. Pret Olgu Omeļčenko noteikumus asi pārkāpa Enija Meļķe, nogāžot oponenti uz grīdas. Lieki piebilst, ka mača liktenis tobrīd jau bija izšķirts.

foto: Ekrānuzņēmums
Ketija Vihmane sper zemē gulošajai Olgai Omeļčenko.

Garā Maskavas basketboliste savai pāridarītājai dusmās centās iemest ar bumbu. Enija nepalika atbildi parādā un ar kāju iespēra uz parketa gulošajai pretiniecei. Konflikta karstumā spērienu ar kāju izdarīja arī Latvijas jaunatnes izlašu līdere Ketija Vihmane. Savu komandas biedreni centās savaldīt un no nepatikšanām tālāk pastūma Katrīna Trankale.

Mača tiesneši visām trijām konfliktā iesaistītajām basketbolistēm piešķīra diskvalificējošas piezīmes un izraidīja no spēles.

Kaspara Mājenieka un Nika Lagzdiņa trenētā "Liepāja/LSSS" vienība piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 62:88 (12:19, 21:32, 8:23, 21:14).