Citi sporta veidi
2019. gada 26. oktobris, 13:06

Daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs "Grand Prix" otrajā posmā izcīna 4. vietu īsajā programmā

LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Kanādas pilsētā Kelounā izcīnīja ceturto vietu īsajā programmā Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" sērijas otrajā posmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vasiļjevs īsajā programmā tika novērtēts ar 84,01 punktu, bet no labāko trijnieka viņu šķīra vienīgi 0,07 punkti.

foto: USA Today Sports
Deniss Vasiļjevs.

Latvijas daiļslidotājs bija starp trim labākajiem atsevišķās programmas komponentēs - pārejās, izpildījumā, kā arī kompozīcijā, tomēr ar to nebija gana, lai apsteigtu trešajā vietā esošo divkārtējo Kanādas čempionu Namu Nguenu.

Pirmo vietu ar 109,60 punktiem pārliecinoši ieguva olimpiskais čempions no Japānas Judzuru Hanju, bet otro vietu ieņēma amerikānis Kemdens Pulkinens, kurš tika novērtēts ar 89,05 punktiem.

Kopumā īsajā programmā startēja 12 sportisti.

Sestdien daiļslidotāji aizvadīs izvēles slidojumus, pēc kuriem būs zināms vietu sadalījums kopvērtējumā.

Šosezon "Grand Prix" sacensībās ir seši posmi, taču sportistiem ļauts piedalīties ne vairāk kā divos. Labu rezultātu gadījumā Vasiļjevs var iekļūt starp sešiem labākajiem daiļslidotājiem, kuri no 5. līdz 8.decembrim piedalīsies "Grand Prix" finālā, kas notiks Turīnā.

Vasiļjevs pērn debitēja olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā izcīnot 19.vietu, bet pagājušā gada Eiropas čempionātā viņš bija ceturtais, kamēr pasaules čempionātā ieguva sesto pozīciju. Šosezon viņš Vecā kontinenta meistarsacīkstēs samierinājās ar 11.pozīciju, bet pasaules čempionātā bija 21.vietā.