foto: BNS Foto/Scanpix
Kemzūra turpinās vadīt "Olympiakos" līdz sezonas beigām
Titulēto Grieķijas basketbola klubu Pirejas "Olympiakos" līdz šīs sezonas beigām vadīs Lietuvas speciālists Ķēstutis Kemzura.
Basketbols
2019. gada 21. oktobris, 15:31

Kemzūra turpinās vadīt "Olympiakos" līdz sezonas beigām

Jauns.lv / LETA

Titulēto Grieķijas basketbola klubu Pirejas "Olympiakos" līdz šīs sezonas beigām vadīs Lietuvas speciālists Ķēstutis Kemzūra, kurš iepriekš pildīja galvenā trenera asistenta pienākumus.

Jau ziņots, ka basketbola treneris Deivids Blats divus mēnešus pēc multiplās sklerozes diagnosticēšanas oktobra otrajā nedēļā atkāpās no Pireju "Olympiakos" galvenā trenera amata un paziņoja, ka tas ir visu pušu interesēs, kā arī atzīmēja Grieķijas klubā pavadīto laiku kā "jēgpilnu un nozīmīgu".

Līdz ar Blata lēmumu vienība kādu laiku palika bez galvenā trenera līdz viņa amatu pārņēma līdzšinējais asistents Kemzūra.

Kemzūra spēlētāja karjeru noslēdza 2001.gadā un īsi pēc tam pievērsās trenera amatam. Kopš tā laika viņš savas prasmes spodrinājis Turcijā (Stambulas "Bešiktaš" un "Dariššafaka"), dzimtenē (Viļņas "Rytas"), Krievijā (Sanktpēterburgas "Dinamo", Maskavas apgabala "Himki", Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ"), Itālijā (Trevīzo "Benetton"), Polijā (Gdiņas "Aseco Prokom") un Čehijā (Nimburkas CEZ).

No 2009. līdz 2012.gadam viņš bija arī Lietuvas izlases galvenais treneris, bet no 2016. līdz 2017.gadam viņš vadīja Austrijas izlasi.

2017./18.gada sezonā viņam ar Stambulas "Dariššafaka" vienību izdevās triumfēt ULEB Eirokausā.

Pirejas komanda šosezon ULEB Eirolīgā trijās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, kas ļauj ieņemt desmito vietu turnīra tabulā.