foto: AFP/Scanpix
SOK Tokijas olimpisko spēļu maratona un soļošanas sacensības plāno pārcelt uz Saporo
Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk kā 11 000 planētas izcilāko vasaras sporta veidu pārstāvju no sagaidāms 206 pasaules valstīm.
Citi sporta veidi
2019. gada 16. oktobris, 16:18

SOK Tokijas olimpisko spēļu maratona un soļošanas sacensības plāno pārcelt uz Saporo

Jauns.lv / LETA

Prognozētā karstuma dēļ 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu sacensības vieglatlētikas maratonā un soļošanā, visticamāk, tiks pārceltas uz Saporo, lēmusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Saporo atrodas Japānas ziemeļos, 800 kilometrus no Tokijas, un tur tiek prognozēts 5-6 grādus vēsāks laiks, nekā valsts galvaspilsētā.

SOK jau informējusi Starptautisko Vieglatlētikas federāciju asociāciju (IAAF) par plānotajām izmaiņām.

Tāpat nolemts, ka 5000 metru un garākās distancēs medaļas tiks sadalītas vakara sesijā, kamēr maratons un soļošana pārcelts uz agrāku laiku. Savukārt regbijā visiem rīta sesijas mačiem būtu jābeidzas plkst.12 pēc vietējā laika, bet kalnu riteņbraukšanas krosa starta laiks pārcelts uz plkst.15.

Zīmīgi, ka Saporo ir 1972.gada ziemas olimpisko spēļu mājvieta.

Tokijas olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk kā 11 000 planētas izcilāko vasaras sporta veidu pārstāvju no sagaidāms 206 pasaules valstīm. Japānas galvaspilsēta Tokija vasaras olimpiskās spēles uzņems no 2020.gada 24.jūlija līdz 9.augustam.