foto: AFP/Scanpix
Vašingtonas "Mystics" pirmo reizi vēsturē izcīna WNBA titulu
Uzvarētāju rindās 22 punktus guva Emma Mēsemana (priekšplānā), bet 21 punkts un deviņas atlēkušās bumbas Elenas Delles-Donnes (ar sejas masku) rēķinā.
Basketbols
2019. gada 11. oktobris, 09:30

Vašingtonas "Mystics" pirmo reizi vēsturē izcīna WNBA titulu

Jauns.lv / LETA

Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijas (WNBA) vienība Vašingtonas "Mystics" ceturtdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja čempionātā.

"Mystics" savā laukumā ar rezultātu 89:78 (23:20, 19:23, 20:21, 27:14) pārspēja Konektikutas "Sun".

Sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārākās bija "Mystics" dāmas.

Uzvarētāju rindās 22 punktus guva finālsērijas vērtīgākā spēlētāja Emma Mēsemana, bet 21 punkts un deviņas atlēkušās bumbas Elenas Delles-Donnes rēķinā.

"Sun" komandā ar 25 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džonkeila Džounsa.

Konektikutas komanda pēc pirmā puslaika bija vadībā, tomēr mača turpinājumā neizdevās apturēt regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju Delli-Donnu.

Kad līdz spēles beigām bija atlikušas vien astoņas minūtes, rezultāts vēstīja neizšķirtu 70:70. Ar Mēsemanas un Delles-Donnas palīdzību rezultāts neilgu brīdi vēlāk jau vēstīja 76:72 par labu "Mystics". Turpinājumā Della-Donne guva vēl vienu grozu, kas viņas komandai deva lielāko pārsvaru mačā - +6, pretiniecēm vairs nespējot rezultātu izlīdzināt.

Šī bija tikai septītā reize WNBA finālsērijas vēsturē, kad bija nepieciešams izšķirošais, piektais mačs. Piecās no šīm spēlēm uzvaras guvušas mājinieces.

Iepriekš Dellei-Donnei jau bijušas divas iespējas spēlēt finālā, tomēr vienmēr gūts kāds savainojums, tāpēc šī finālsērija viņai bija īpaša.

"Katru reizi, kad tiku līdz fināliem, kaut kas atgadījās. Domāju, ka nokaitināju basketbola Dievus, kad koledžā nolēmu nedaudz paņemt pārtraukumu. Ceru, ka līdz ar šo noslēgsies visas manas fināla drāmas," pēc panākuma teica vērtīgākā spēlētāja.

Tāpat basketboliste neslēpa gandarījumu par pirmo titulu komandas vēsturē.

"Sajūtas ir fenomenālas. Grūti to izteikt vārdos," saviļņota bija Delle-Donne. "Uzvarēt ar šādu kolektīvu... Mēs vienkārši vēlējāmies uzvarēt to cilvēku dēļ, kuri bija mums blakus. Mēs atcerēsimies šo sezonu."

"Esmu nedaudz apbēdināta, jo sezona ir noslēgusies. Tomēr noslēdzām to uz augstas nots."

Maijā uz neilgu laiku "Mystics" pievienojās bijusī "TTT Rīga" spēlētāja Šeja Pedija, kura arī cerēja iegūt Latvijas pilsonību, lai palīdzētu valstsvienībai Eiropas meistarsacīkstēs. Spēlētāja konkurenci komandā neizturēja un pirms sezonas sākuma tika atbrīvota.

Pērn par čempionēm tika kronētas Sietlas "Storm", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Vašingtonas "Mystics" spēlētājas.