foto: Vida Press
Īsi pirms jaunās sezonas sākuma "Jets" paraksta līgumus ar diviem no komandas līderiem
"Jets" vienojusies par jaunu līgumu ar diviem kluba līderiem Patriku Laini (pa kreisi) un Kailu Konoru.
Hokejs
2019. gada 30. septembris, 17:53

Īsi pirms jaunās sezonas sākuma "Jets" paraksta līgumus ar diviem no komandas līderiem

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Vinipegas "Jets" vienojusies par jaunu līgumu ar diviem kluba līderiem Patriku Laini un Kailu Konoru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laine ilgstoši nespēja panākt vienošanos ar klubu, jo pēdējā sezonā viņa sniegums bija nestabils. Hokejists lieliski iesāka sezonas pirmo pusi, tomēr turpinājumā viņa sniegums bija diametrāli pretējs.

Somijas hokejists ar "Jets" vienojās par divu gadu līgumu. Vidēji sezonā Laine pelnīs 6,75 miljonus ASV dolāru (nepilnus 6,2 miljonus eiro).

Laine pagājušajā sezonā izcēlās ar 30 gūtiem vārtiem, jau trešo sezonu pēc kārtas spējot sasniegt šo robežu. Tāpat hokejists atdeva 20 rezultatīvas piespēles, sezonu noslēdzot ar 50 rezultativitātes punktiem. Sešās izslēgšanas spēlēs viņš iekrāja četrus rezultativitātes punktus (3+1).

Pērnajā novembrī hokejists 12 spēlēs guva 18 vārtus, tostarp trīs reizes izceļoties ar "hat-trick". Šajā pašā mēnesī viņš arī uzstādīja jaunu kluba rekordu - Laine spēlē pret Sentluisas "Blues" iemeta piecus vārtus. Savukārt spēlē pret Čikāgas "Blackhawks" Laine guva savus 100.vārtus NHL, kļūstot par ceturto visu laiku jaunāko hokejistu, kuram izdevies to paveikt.

Laine NHL draftā tika izraudzīts 2016.gadā ar kopējo otro numuru.

Tikmēr Konors parakstījis septiņu gadu līgumu, vidēji gadā nopelnot 7,14 miljonus ASV dolāru (6,5 miljonus eiro).

Konors pērn aizvadīja tikai otro pilno sezonu "Jets" rindās, izceļoties ar 66 (34+22) rezultativitātes punktiem, kas ir viņa karjeras rekords. Savukārt sešās izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Laine ar 30 gūtiem vārtiem izcēlies trīs gadus pēc kārtas, bet Konors divus, tādējādi abi spēlētāji iekļuvuši to piecu spēlētāju sarakstā, kuri "Jets" rindās vairāk nekā vienā sezonā spējuši izcelties ar 30 precīziem metieniem.

Konors NHL draftā tika izraudzīts 2015.gadā ar kopējo 17.numuru.

2019./20.gada NHL sezona sāksies jau trešdien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās